Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısı sonrasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Saray'dan İdlib açıklaması: Yeni bir döneme girilmiş durumda

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Rusya ve İran ile çalışma yürütüyoruz. Rusya'dan bir askeri heyetin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Gelişmeler ele alınacak" dedi.

Kalın, İdbil'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Soçi ve Astana mutabakatları çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi olarak belirlenen bölgeler, bizim esas aldığımız sınırlardır. Değişmesi söz konusu değil. Yeni bir mülteci akımına mahal vermemek, sivillerin yerlerinde kalmalarını sağlamak için çalışmalarımız, AFAD, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruşlarımız tarafından devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na aktarılan ve tepki çeken bağış hakkında da konuşan Kalın, "Kızılay bizim güçlü bir kurumumuzdur, onu yıpratmaya yönelik siyasi bir polemiğin başlatılması üzücüdür. Yarın herkesin Kızılay'a ihtiyacı olabilir" dedi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Askeri gözlem noktaları yerinde durmaya devam edecektir.

Çatışmasızlık bölgesi olarak belirlenin sınırlarda değişikliği kabul etmemiz mümkün değil. Askerlerimizin can güvenliğinin sağlanması için gerekli tahkimat yapılacaktır.

Rejimin ay sonuna kadar girdiği yerlerden geri çekilmesi gerekir. Bundan sonra yapacağı her bir hatanın yapacağı ağır sonuçları olacaktır.

Bu mesajları Rus mevkidaşlarımıza da ilettik. Astana süreci ile ilgili yeni bir toplantı olabilir. Rus askeri heyetle görüşmelerden sonra yol haritası belirlenecek.

Kızılay bizim güçlü bir kurumumuzdur, onu yıpratmaya yönelik siyasi bir polemiğin başlatılması üzücüdür. Yarın herkesin Kızılay'a ihtiyacı olabilir."