Saray'dan sosyal medya hamlesi

İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin ortak çalışması ile kamuda sosyal medyanın daha etkin kullanılması için bazı adımlar atılacak.

Milliyet’in haberine göre, rehber için 2020 yılı başında bütün bakanlıklardan ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı tüm başkanlıklardan ilgili yetkililerin katılımıyla bir Çalıştay düzenlenecek. Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşları için sosyal medya politikası da geliştirilecek. Sosyal medya politikasına dair bir taslak oluşturmak için “odak grup toplantısı” da İletişim Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından gerçekleştirilecek. Oluşturulacak nihai politikayla kamunun sosyal medyanın tüm platformlarını daha etkin kullanabilmesi hedefleniyor.

İddiaya göre çalışmalar çerçevesinde kamu kaynaklarının tahsis ve kullanımı anlaşılır, takip edilebilir, karşılaştırılabilir şekilde kamuoyunun erişimine de açılacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılacak çalışma ile kamu harcamaları ile ilgili verilerin bütüncül ve kullanıcı dostu bir formatta paylaşılması amacıyla “harcama.gov.tr” portalı açılacak.