Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'da yer alan "Erdoğan son TCMB başkanından da soğuyor" ve Foreign Policy’de yayınlanan makaledeki “Erdoğan’ın çok hasta olduğu” iddialarını yalanladı.

Saray’dan, yabancı basının Erdoğan iddialarına yanıt: Her iki haber de yalan

Türkiye uzmanı Steven A. Cook’un Foreign Policy’de yer alan makalesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok hasta olduğu’ ve ‘yerine Hulusi Akar’ın geçeceği’ yönündeki iddiası ile Reuters Haber Ajansı’nın Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan 'soğuduğunu' iddia eden haberlere yanıt veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İkisi de yalan” dedi.

Foreign Policy’de yer alan haberde daha önce Erdoğan’ın sağlık durumu ve Türkiye’yi bekleyen senaryolar hakkında Steven A. Cook ve Eni Enrico Mattei imzasıyla yazılan makalenin özeti yer almıştı. İçerikte, Erdoğan’ın hasta olduğu iddiaları ‘bir anlık doğru kabul edilirse’ yerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın gelebileceğine yer verilmişti.

Reuters Haber Ajansı da Ankara'daki kaynaklarına dayandırdığı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan 'soğuduğunu' iddia eden bir haber yayınlamıştı.

ALTUN İDDİALARI 'ENDİŞE VERİCİ' BULDU

Söz konusu iddialara yanıt Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Altun, Erdoğan hakkında iddia edilen ‘hasta olduğu’ ve ‘yerine geçecek isim’ haberlerini yalanladı.

İddialara sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce olarak cevap veren Fahrettin Altun’un paylaşımı şöyle:

“Yalan haber”i sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de YALAN ”