Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mehmet Şimşek’in olup olmayacağına yönelik soruya, "Kabinede olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" cevabını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Saray'dan yanıt geldi: Mehmet Şimşek kabinede olacak mı?

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunu Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından kabinede hangi isimlerin görev alacağı gündeme geldi.

 Eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de yeni kabinede görev alabileceği öne sürülüyor. 

A Haber'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mehmet Şimşek’in olup olmayacağına yönelik soruya bir yanıt verdi.

Kalın, "İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç, dinamik bir kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir" ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın, "Kabinede olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" diye konuştu.

"AKTİF SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM" DEMİŞTİ

Mehmet Şimşek, geçtiğimiz mart ayında AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile görüşmüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Şimşek, "Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" demişti.