Erdoğan’ın İş Bankası hamlesini ‘hortumlama hesabı’ olarak değerlendiren CHP Lideri, “Kenan Evren de aynısını yaptı o da bir diktatördü sen de aynısını yapıyorsun” dedi

Saray ‘hortumlama’ peşinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin İş Bankası’ndaki hissilerini Hazine’ye devretme planına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, iktidarın bankayı hortumlama peşinde olduğunu söyledi ve hukuk zemininde mücadele edeceklerini duyurdu.

‘Diktatör’ iması
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu,”İş Bankası’nda Atatürk’e ait hisseler, bize ait değil, biz temsil ediyoruz. Türkiye’nin en büyük özel bankası, dünyada saygınlığı olan bir banka. ‘Şimdi o bankaya el koyacağım.’ diyor.

Kenan Evren de aynısını yaptı o da bir diktatördü sen de aynısını yapıyorsun, sen de bir diktatörsün. Ne farkınız var?” diye sordu.

AKP’nin ‘kasanın’ peşinde olduğunu söyleyen CHP Lideri, “Bütün kamu bankalarını perişan ettiniz, içini boşalttınız, sonra İşsizlik Fonu’ndan paraları bankalara aktardınız, bankaları kurtarmaya çalıştınız. Şimdi İş Bankası’nda para var, dünya kadar ortakları, büyük şirketler var. ‘Bankayı nasıl ele geçiririz, bankayı nasıl hortumlarız’, bunun hesabını yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin bu duruma karşı hamlesinin hukuk zemininde mücadele’ olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü numarayı çekiyorlar. Biz inandığımız yolda, korkmadan, çekinmeden, yüreklice yürürüz. Çünkü biz halk partiyiz, halkın partisiyiz. Saray’ın partisi değil. Birilerinin önünde diz çökenler değiliz. Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz. Biz gerçekten de özde ve Türkiye’nin çıkarlarını savunan milliyetçi bir partiyiz, devrimci, halkçı bir partiyiz” diye konuştu.

Müzakereyi sordu
CHP Lideri’nin gündeminde ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’un tahliyesi de vardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Uzun ve yorucu bir müzakere süreci geçirdik” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı; “Şimdi Erdoğan’a 81 milyon vatandaşım adına soruyorum; ne müzakeresi yaptınız? Sen fidye istedin mi? Adam sana fidyeyi vermedi, ‘vermem’ dedi. Sen gittin koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesini Trump’a teslim ettin. Senin yatacak yerin yoktur. Bu milletin yakasından düşmek zorundasın.