Saray için yeni ağaç katliamı

BİRGÜN / ANKARA

Atatürk Orman Çiftliği sınırlarına yapılan ve milyarlarca TL maliyeti nedeniyle eleştirilerin odağı olan Cumhurbaşkanlığı Sarayının bahçesine komşu ağaçlar kesilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Muğla’daki Okluk Koyu’nda inşa edilen devlet konukevi için kesilen binlerce ağaca yenileri eklendi. Ankara Beştepede bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayının yanında, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) sınırları içerisinde yer alan ve binicilik kulübünün de yakınlarında bulunan ağaçlık alanda iş makineleriyle çalışma başlatıldı. Onlarca ağacın Cumhurbaşkanlığı Sarayına doğru giden bir yol oluşturulacak şekilde kesildiği görüldü.

"GÖZÜNÜZÜ YOL DOYURSUN"

Atatürk Orman Çiftliği'nde yol yapım çalışmaları için ağaçların kesilmesini değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Kaçak Saray için binicilik tesislerinden yol açılıyor, gece çalışıp ağaçları kesmişler. Gözünüzü yol doyursun. Atatürk Orman Çiftliği'nden elinizi çekin. Birinci derece doğal SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği için Koruma Kurulu neden harekete geçmiyor?” diyerek tepki gösterdi.

"HER SÜRECİ DAVA EDECEĞİZ"

AOÇ topraklarındaki talana yönelik her süreci dava edeceklerini söyleyen Candan, şunları söyledi:

“Kesilen ağacı da, açılan yolu da, dökülen betonu da, harcanan parayı da, takipteyiz. Şimdide, binicilik tesislerinden yol yapıyorlar, gece çalışıyorlar, hatta binicilik tesislerini de tahliye etmeyi planladıklarını, görüşmeler yaptıklarını duyuyoruz. Talana yönelik her türlü süreci halkımızın da desteği ile kamuoyu önünde teşhir etmeye, hukuksal sürece taşımaya devam edeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği özgürleşene, bağrına saplanan hançerler, Kaçak Saray, Ankapark ve yollar çekip çıkartılıncaya kadar bu mücadele bitmeyecek.”