AKP iktidarı, tüm ülkeyi kalın bir sis perdesinin arkasında yönetiyor. Her konuda görüş açıklayan yasak koyan iktidar, işine gelmeyen hiçbir konuda sorumluluk üstlenmiyor. AKP, deprem vergileri, 15 Temmuz paraları, MB rezervi, kamu eliyle insan kaçakçılığına kadar iktidar eliyle işlenen onlarca yolsuzluk ve suiistimalin ortada duruyor.

Saray’ın hiçbir şeye yanıtı yok

POLİTİKA SERVİSİ

Saray yönetimi ülkeyi kalın bir sis perdesi altında yönetiyor. Yapılan hiçbir şeyin hesabı verilmiyor, kimsenin konuşması istenmiyor. Her konuda görüş açıklayan iktidar, tartışmalı konuları paspas altı ediyor. Köşeye sıkışınca tutarsız yanıtlar veriyor. Muhalefeti suçluyor, tehdit etmekten geri durmuyor. Hesap soranlar ‘darbeci, hain, terörist’ ilan ediliyor. İktidarın örtbas ettiği konular ise ülkenin en önemli gündemlerini oluşturuyor. Saray susturmaya çalışsa da milyonlar hesap sormaya devam ediyor.

Merkez Bankası’nın kayıp rezervleri sorusu Saray İttifakı’nın yumuşak karnı oldu. 128 milyar dolar nereye harcadıklarına yanıt veremeyen iktidar çareyi CHP binalarına asılan afiş ve pankartları indirmekte buluyor. AKP’nin 19 yıllık karnesinde yanıtsız pek çok soru bulunuyor. 15 Temmuz’da ölenlerin yakınları için başlatılan kampanyadan deprem vergilerine dek milyarlarca lirayı bulan paraların akıbeti belirsiz. Belediyeler eliyle yurtdışına gönderilen insanlardan MHP’li belediyenin sahiplendiği atlara kadar ülke kayıpların yanıtını arıyor.

Deprem vergileri nerede?

2020’nin Ekim ayında yaşanan İzmir depremi, halkın 21 yıldır ödediği deprem vergilerini yeniden gündeme getirdi. 17 Ağustos 1999 depreminin ardından “geçici” denilerek alınmaya başlanan ve 2002'den itibaren de kalıcı hale getirilen deprem vergilerinden bugüne kadar 70 milyar 895 milyon 689 bin lira toplandı. Paranın nereye gittiği sorusuna yanıt veremeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem paralarını harcanması gereken yere harcadık” dedi.

Damat nerede?

Dolar 8. 50’yi aştığı geçtiğimiz yıl kasım ayında İnstagram hesabından istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sırra kadem bastı. Damat nerede sorusu yaklaşık 6 aydır yanıt bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Başınıza Damat kadar taş düşsün” dedi.

128 milyar dolar nerede?

Merkez Bankası’nda kaybolan 128 milyar doların akıbeti merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi zaman paraların Merkez Bankası'nda olduğunu iddia etti kimi zaman da “salgın için kullandık” dedi. Birbiriyle çelişen açıklamalarda hep damat korundu, sorulara tutarsız yanıtlar verildi. Saray muhalefete yüklendi, CHP’nin pek çok il ve ilçe binasında pankartları söküldü. Son olarak CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İl Binası’na asılan ‘128 Milyar Nerede’ afişinin Valilik kararıyla indirilmesinin hukuka aykırı olduğunu kaydederek, “Yürütmeyi durdurma kararı istemiyle İdare Mahkemesi’ne dava açtık” dedi.

Kayıp atlar nerede?

İstanbul Adalar’daki atlı faytonların kaldırılmasının ardından İBB’nin sahiplendirdiği bin 177 attan MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne verilen 99 atın kaybolduğu ortaya çıktı. İBB’nin konuya ilişkin açıklamasında “Meclisin oy birliğiyle sahiplendirilen atlar, protokol ve tutanakla alan kurumlara verildi. Artık sorumluluk teslim edilen belediyede ve ilgili ilçe tarım müdürlüğünde” denildi. MHP’den yapılan açıklamada ise "İBB’den aldığı atlar nedeniyle, Adli ve İdari Soruşturmaya muhatap olan, Hatay/Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Fadıl Keskin’in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, Belediye Başkanları listemizden de düşürülmüştür" ifadeleri yer aldı. Keskin ise, “Partime zarar gelmesin diye istifa ettim. Atların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır." dedi.

15 Temmuz paraları nerede?

15 Temmuz'da ölenlerin yakınları ve yaralananlar için başlatılan dayanışma kampanyası kapsamında 338 milyon TL para toplandı. Para bir müddet kayıtlara geçmedi. Aylarca paranın nerede olduğu soruldu. Tepkiler üzerine kampanya kapsamında toplanan paranın Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na aktarıldığı ifade edildi.