Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Altun’un “kaçak yapı inşa ettiği”ne yönelik haberlerin doğru olduğunu ve bu işlemin belgelerinin bulunduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özel ve Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı. CHP’li Özkoç, “Yoksulluk hat safhada. Yönetemiyorlar ve gündemi değiştirmeye çalışıyorlar” dedi

Saray istedi, CHP’lilere soruşturma geldi

BirGün / ANKARA

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, boğazda kaçak yapı inşa ettiğine yönelik açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç’tan şikâyetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da şikâyetten 48 saat sonra CHP’li iki isim için “hakaret ve iftira suçlamasıyla” soruşturma başlattı.

İletişim Başkanı Altun’un Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arsayı tartışmalı bir şekilde kiralaması ve buraya bir yapı inşa etmesi ile ilgili yapılan haberlerin ardından CHP Grup Başkanvekilleri Özel ve Özkoç, Altun’u eleştirdi, kaçak yapının belgeleri olduğunu bildirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuya dahil olarak CHP’ye ve haberin yapıldığı Cumhuriyet Gazetesi’ne tepki gösterdi. Haberi yapan muhabirler, “terör” suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

İKİ GÜN ÖNCE ŞİKÂYET EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Saray’dan yapılan açıklamaların ve suç duyurusunun ardından CHP’li Özkoç ve Özel hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun vekillerinin 06.05.2020 havale tarihli şikâyet dilekçeleri kapsamında, Cumhuriyet Gazetesinin 14 Nisan 2020 tarihli nüshasında yayımlanan “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haberi müteakip, 27. dönem milletvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından sosyal medya hesaplarında ve bir kısım basın ve yayın organlarında yer alan açıklama ve paylaşımları nedeniyle adı geçen milletvekilleri hakkında hakaret ve iftira suçlarından soruşturmaya başlanmış olup, soruşturma işlemleri devam etmektedir.

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİYORLAR

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Altun’u eleştirdiği için hakkında soruşturma başlatılan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Ülkeyi yönetemiyorlar. Bu nedenle gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Fahrettin Altun ve tartışmalı yapı hakkında yaptığı tüm açıklamaların belgelere dayandığını ve soruşturmadan korkmadığını söyleyen Özkoç, “Devletin direkt Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir memuru yasa dışı bir iş yapacak ve doğruları savunacağına yemin etmiş bir siyasetçi bunu eleştirmeyecek. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Ben CHP’nin Grup Başkanvekili olarak kürsüden ettiğim yemine sadık kaldım. Yoksulluk hat safhaya çıktı, yönetemiyorlar ve bunların konuşulmasını istemiyorlar. Tüm bu uğraş bundan kaynaklanıyor. Bizi yıldıramazlar. Bu milletin hakkını koruyacağız” diye konuştu.