'Saray' rejimi yurttaşları ölüme sürüklüyor

MERAL DANYILDIZ

İstanbul'daki Bakırköy Meydanı'nda ‘Geri Alalım’ diyen gençler son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve mobbing nedeniyle yaşamına son veren insanlar için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yaşananların ardından ‘Saray’ rejiminin her şeyin yolunda olduğunu söylediğine dikkat çeken gençler açıklamada, “AKP’nin milletvekili asgari ücret ile yumurta hesabı yaparken konu faturalara gelince pişkince sırıtarak onları geçelim diyerek halkın geçim derdi ile alay edebiliyor. Doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olan TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de 4,6milyon işsiz var, genç işsizlik oranı ise yüzde 27,1. Kendi verilerini bile görmezden gelenler ‘Ekonomimiz aleyhinde algı yaratmaya çalışanlar var’ diyebiliyor” ifadelerini kullandı.

'EKONOMİK ÇIKMAZ İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR'

Hayatlarının kendilerine en yakıcı gerçekleri gösterdiği belirtilen açıklamada, “İsyanını ve intihara sürükleyen ekonomik çıkmazı örtbas etmeye çalışan havuz medyası ise tüm bunların sebebini ‘psikolojik rahatsızlık’larda, yaşantılarımızda ve hatta raflarımızdaki kitaplarımızda arıyor” denildi.

AKP iktidarının ekonomik krizi görmezden geldiği vurgulanan açıklamada, “Halkı umutsuzluğa sürükleyen ekonomik krizin muhatabını bizler çok iyi biliyoruz. İnsanlarımızı öldüren, ‘Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok’ diyerek bizi geleceksizlikle, güvencesizlikle başbaşa bırakanlardır. Yaşanan intiharlar, 17 yıllık iktidarları süresince halk işsizlik ve yoksullukla boğuşurken kendi ceplerini halktan aldıklarıyla dolduran saray rejimi ve yandaşlarının eliyle işlenen cinayetler dizinidir” ifadelerine yer verildi.