SOL Parti, İstanbul ve İzmir’in ardından Ankara İl Konferansı’nı tamamladı. Konferans’ta “Halka karşı örgütlenmiş rejimi yenmek için öne çıkıyoruz” denildi.

Saray rejimini yeneceğiz
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

SOL Parti’de konferans süreci devam ediyor. İstanbul ve İzmir’in ardından Ankara İl Konferansı’nı tamamlayan SOL Parti, eylül ayında da merkezi konferans sürecini gerçekleştirecek. Ankara İl Konferansı’nda konuşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Soğancı şunları söyledi: “SOL Parti, kurulurken ‘halka karşı örgütlenmiş bu rejim ortadan kaldırılmalıdır’ demiştik, şimdi bunu gerçekleştireceğimiz bir mücadele içindeyiz. SOL Parti 2019 Aralık’ında kuruluşundan bu yana bu karanlık rejimi ortadan kaldırmayı ön plana alan bir mücadeleyi adım adım örgütlüyor. Bu süreçte binlerce yeni arkadaşımızın katılımıyla güçlendik, bu salonda ve yeni yönetimlerimizde de bu gücü görüyoruz. SOL Parti, pandeminin sınırlılıkları içinde gerçekleştirdiği kongrelerde seçim yeterlilik barajını aşacak bir örgütlenmeyi tamamladı. Bu sürecin sonunda 52 ilde 278 ilçede kongrelerimizi gerçekleştirdi. Bugün yeni bir konferans sürecindeyiz ve iddiamız bu il ve ilçelere yenilerini katarak, en az 60’ın üzerinde ilde 400’e yaklaşan ilçede örgütlerimizi kurmak, binlerce yeni arkadaşlarımızla bu yolculuğu büyütmektir. İstanbul, İzmir ve bugün Ankara Konferansları bize bu umudu ve gücü veriyor. SOL Parti, zorlu mücadele dönemine girerken hem il örgütlerini hem de Genel Merkez Konferansı ile merkezi yapısını güçlendirerek, memleketimiz için yeni bir başlangıcın kapısını açacak zafere doğru tüm muhalefet güçleriyle omuz omuza yürüyecek.”

DAYANIŞMAYI YÜKSELTECEĞİZ

Ankara İl Başkanı Mert Ünal ise, Ankara’da mahallelerde örgütlenme ve halkın dayanışma, birlik ve mücadele zeminleri olarak SOL Kültür evlerinin Seyran-Esat, Ayrancı son olarak Dikmen’de de kurulduğunu ifade etti. Ünal, yüzlerce yeni üye ile büyüyen bir SOL Parti Konferansı gerçekleştiğine dikkat çekerek, yönetim meclisi yapısına da bu yenilenmenin yansımasının öneminin altını çizdi. Konferansta, kadınların, gençleryoğun söz alırken önümüzdeki dönem mücadelelerinin adımları tartışıldı. Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yıl geçen yıldan daha güçlüyüz, çünkü bu yürüyüşte yeni arkadaşlarımızla çoğaldık. Ama henüz yolun başındayız ve yapacağımız çok şey var. Yeni il yönetimimizin ilk görevi her mahallede seçim güvenliği komitelerini kurmak olacak. Seçim güvenliğini bir teknik meselenin ötesinde bir toplumsal mücadele olarak örgütlemek üzere harekete geçiyoruz. Bu konuda tüm muhalefetle de ortak bir çaba içinde olacağız. Kimse kaygılanmasın, umutsuzluğa kapılmasın. Aksine, memleketin geleceğine sahip çıkma sorumluluğu taşıyan herkesi seçim güvenliği komitelerinde birlikte çalışmaya çağırıyoruz. SOL Parti, konferanslarıyla kazanma iradesini ortaya koyuyor. Bugüne kadar bu rejime karşı ikirciksiz yürüttüğümüz mücadeleyi, bugün de rejime son vermeyi ön plana alan bir anlayışla sürdüreceğiz. Önümüzdeki günler mücadele dolu günler olacak, sokakları doldurmaya devam ettiğimiz günler olacak. Bu günlerimiz mutlaka ama mutlaka bu karanlık rejimin son bulacağı bir şafağa çıkacak.”