Belediyelerin yardım hesabının ardından aşevi hesaplarının da bloke edilmesine tepki gösteren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Saray, vatandaşın içtiği bir tas sıcak çorbaya bile göz diker hale geldi” dedi

Saray vatandaşın çorbasına da göz dikti

BirGün Ankara

Salgın hastalık süresince halka ulaştırılacak yardımlar için bağış hesapları açan belediyelerin bu hesaplarını bloke eden İçişleri Bakanlığı, önceki gün Antalya Muratpaşa Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin aşevi hesaplarını kapattı. İktidara seslenen CHP, partizanlık yapılmamasını istedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, koronavirüs salgını süresince halkın taleplerinin arttığını, belediyelerin de bu talepleri karşılamak için harekete geçtiğini ifade etti. İktidarın, “Tüm yardımları biz yaparız” anlayışı içinde partizanlık yaptığını söyleyen Torun, “Kendilerinin yapacağını söylüyorlar ama asla yapamıyorlar. Belediyelerimiz bir yandan koronavirüsü salgınında işini, aşını kaybetmiş vatandaşlarımıza yardım etmenin yollarını ararken, bir yandan hükümetin korona karşısındaki ciddiyetsizliğiyle baş etmeye çalışmaktadır. Sarayda ziyafet süren beyleri ciddiyete davet ediyoruz” dedi.

VİRÜS PARTİ AYIRMIYOR

Saraydakilerin 'bir elinin yağda, ötekinin ise balda' olduğunu ifade eden Torun, “Bu haldeki Saray, vatandaşın içtiği bir tas sıcak çorbaya bile göz diker hale geldi. Aşevleri hesaplarına koyulan blokeler bir yana, Burdur’da Tarım Kredi Kooperatifi’nden hayırseverlerin alıp yardım paketlerini belediyeye verip, ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştırmasını bile engellediniz. Siyasi baskıyla kooperatifi tehdit ettiniz. Bizler için önemli olan önce insandır, yastığa başını koyduğunda halkımızın aç yatmamasıdır. AKP burada CHP’li belediyeleri değil, vatandaşlarımızı cezalandırmaktır. Yıllardır faaliyette olan aşevlerini bu salgın döneminde, insanlar işlerinden aşlarından olmuşken kapatmanın kime ne faydası olacaktır. Virüs parti ayrımı yapmıyor, partizanlık yapmayın” dedi.

BELEDİYELERE YASAK CEMAATLERE SERBEST

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da İçişleri Bakanlığı'na tepki gösterdi. CHP'li belediyelerin tüm alanlardaki yardımlarının engellendiğini ancak cemaatlerin bu konuda serbest bırakıldığını ifade eden Başarır, “CHP’li belediyelerin yardım ve aşevi hesapları, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgelerle bloke edilirken İsmailağa Cemaati hala bağış toplamaya devam ediyor. Sayın Soylu, bu genelgeler sizin yandaş cemaatlere uğramıyor mu?” diye konuştu.