AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl 26 Ağustos’ta ziyaretinde duyurduğu Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı. Köşkün yapımına Ahlat’ın Kale Mahallesi’nde Van Gölü sahilinde başlandı. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün 25-26 Ağustos tarihine yetiştirileceği belirtildi. İnşaatta 400 personelin çalışacağı da aktarıldı. Erdoğan’ın seçilmesinin ardından Başbakanlık’tan alınarak Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen ve dev inşaatlarla büyüyen Beştepe’deki ‘Külliye’, […]

Saray yetmedi… Ahlat’ta köşk inşaatı başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl 26 Ağustos’ta ziyaretinde duyurduğu Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı.

Köşkün yapımına Ahlat’ın Kale Mahallesi’nde Van Gölü sahilinde başlandı. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün 25-26 Ağustos tarihine yetiştirileceği belirtildi.

İnşaatta 400 personelin çalışacağı da aktarıldı.

Erdoğan’ın seçilmesinin ardından Başbakanlık’tan alınarak Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen ve dev inşaatlarla büyüyen Beştepe’deki ‘Külliye’, Okluk Koyu’na yapılan yazlık saray ile Ahlat Köşkü, Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım harcamalarında dev artışlara neden oldu.

Erdoğan dönemindeki yatırım harcamaları yaklaşık 25 kat artmıştı. 2014 yılındaki üç proje için yapılması öngörülen harcama tutarı 75 milyon 150 bin lira iken 2019’a gelindiğinde toplam sekiz proje için harcama tutarı tahmini 950 milyon lira olmuştu.