Türk televizyon tarihinin en kült dizilerinden biri olan ‘Gerçek Kesit’in oyuncusu Cahit Kaşıkçılar, namıdiğer Sarı Bıyık, RedBull.com’un röportaj serisi ‘Şimdi Neredeler’e konuk oldu. Melis Danişmend’in sorularını yanıtlayan Kaşıkçılar, diziye dair merak edilenleri anlattı. Kaşıkçılar, “Diziyi korkarak seyreden de çoktu, gülerek seyreden de. İzleyicilerin ortak özelliği ise herkesin bir şekilde müptelası olması. Nasıl izlersen izle, kopamıyorsun. […]

Sarı Bıyık, Gerçek Kesit efsanesini anlattı

Türk televizyon tarihinin en kült dizilerinden biri olan ‘Gerçek Kesit’in oyuncusu Cahit Kaşıkçılar, namıdiğer Sarı Bıyık, RedBull.com’un röportaj serisi ‘Şimdi Neredeler’e konuk oldu. Melis Danişmend’in sorularını yanıtlayan Kaşıkçılar, diziye dair merak edilenleri anlattı. Kaşıkçılar, “Diziyi korkarak seyreden de çoktu, gülerek seyreden de. İzleyicilerin ortak özelliği ise herkesin bir şekilde müptelası olması. Nasıl izlersen izle, kopamıyorsun. Tuhaf bir sihri var onun” diye konuştu.

“BİR KAMERAMAN, BİR IŞIKTAN BAŞKA İMKANIMIZ YOKTU”

Cahit Kaşıkçılar, sınırlı sayıdaki kastın zayıf canlandırma yeteneği, kısıtlı teknik ve dekor imkanlarına rağmen o dönemde yaşayan birçok kişi tarafından Gerçek Kesit’in hafızalarda bir şekilde yer ettiğini söyledi.

Kaşıkçılar, “İzleyicilerin ortak özelliği ise herkesin bir şekilde müptelası olması. Nasıl izlersen izle, kopamıyorsun. Tuhaf bir sihri var onun. Elde imkan yok, bir kameran, bir tane ışık vermişler. Kimi zaman araba yok, evler kendi evlerimiz, elbiseler kendi elbiselerimiz. Adam gibi bütçe yok, üç kuruş parayla idare etmeye çalışıyoruz. Biz bu kadar büyüyeceğini düşünmedik zaten” dedi.

“OYUNCU YOKTU YOLDAN ADAM TOPLUYORDUK”

Kaşıkçılar dizinin gece imajı verilmesine rağmen gündüz olduğu anlaşılan sahnelerini, “Evi sınırlı bir zaman için tutmuşuz. O evde gece-gündüz sahneleri var, gece kalamayacağımıza göre perdeyi açıyoruz, gündüz! Kapatıyoruz, gece! Arkadan beyaz ışık geliyor tabii. Yani onu biz de biliyoruz ama yapacak bir şey yok ki. Kendiliğinden komediye dönüyor. Oyuncu bulamıyoruz, yoldan adam topluyoruz zaman zaman. Karnımıza ağrılar giriyordu gülmekten” sözleriyle açıkladı.

Dizinin başarılı olmasına karşın karlı bir yapım olmadığını dile getiren Sarı Bıyık, “Öyle bir şey yaptık ki, çok izlendi. Yeşilçam sanatçıları gibi olduk, unutulmuyoruz. Güzel işti ama hiç para kazanamadık. Kült oldu. Bugün bir dizi tutuyor, oyuncular popüler oluyor. Fakat o oyuncu iki sene bir dizide oynamasın, siliniyor gidiyor. Biz unutulmadık. Ama asıl unutulmama yönünden iş kaybediyoruz piyasada” diye itirafta bulundu.

“KİMSE SAÇIMI BAŞIMI DEĞİŞTİRİP YENİ BİR DİZİYE ADAPTE ETMİYOR”

Şimdilerde yeni yapımlardan beklediği şekilde teklifler alamadığı yönünde sitemde bulunan Kaşıkçılar, “Ben yönetmenleri, yapımcıları anlayamıyorum. ‘Biz bu adamı alalım, saçını başını değiştirelim, bıyığını keselim, sakal yapalım’ demiyor. Bizi gördükleri zaman, ‘Sizi herkes tanıyor’ diyor. Emin ol izlerken ti’ye aldığınız yerlerin çoğunu bilerek yaptığımız oluyordu. Türkiye’de bir döneme damga vurmuşuz. Biz onu yaptığımız dönemde adam gibi dizi bile yoktu. Siz bizi nasıl öyle yargılayabilirsiniz?” ifadelerini kullandı.

Kaşıkçılar şimdi çocuk oyunları, senaryolar yazıyor, kurduğu çocuk tiyatrosu için Karagöz ve Hacivat tasvirleri yapıyor. Son büyük projesi ise Onur Ünlü yönetmenliğindeki “Gerçek Kesit: Manyak” filmi.