Fransa'nın başkenti Paris'te ekonomik koşulların ateşlediği eylemler olarak başlayan ve Macron hükümetinin politikalarına karşı büyüyen "Sarı yelekliler" hareketi, 4'üncü yılında da sokağa indi. Eylemcilerden Charlotte, Fransa’da daha önce benzeri görülmemiş şekilde eşitsizliklerin arttığını ifade etti.

Sarı yelekliler, 4'üncü yılında da sokağa indi: "Fransa'da eşitsizlikler arttı!"
Fotoğraf: AA

Fransa'da akaryakıt zamlarına, kötü ekonomik koşullara ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarına karşı simgeleşen sarı yelekliler, eylemlerinin 4'üncü yılında da Paris’te gösteri düzenledi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemlerde polisin müdahalesi nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Eylem, Borsa Meydanı’nda başlayarak Anne-Marie Carriere Meydanı’nda son buldu.

sari-yelekliler-4-uncu-yilinda-da-sokaga-indi-fransa-da-esitsizlikler-artti-1089897-1.

sari-yelekliler-4-uncu-yilinda-da-sokaga-indi-fransa-da-esitsizlikler-artti-1089896-1.

"ARTIK BARINAMIYORUZ"

Fransa’da 4 yıldır sarı yelek gösterilerine katılan emekli Josiane, ülkedeki adaletsizliğe dikkati çekerek Fransa'da artık barınamadıklarını söyledi.

"Fransa’da artık barınamıyoruz, buzdolabımız boş ve yakında benzin dolduramayacağınız mevcut enflasyonla, felaket olacak" diyen Josiane ayrıca ülkedeki hastanelerin ve sosyal hizmetlerine kötü halde olduğunu anlattı.

Charlotte da Fransa’da daha önce benzeri görülmemiş şekilde eşitsizliklerin arttığını ifade etti.

sari-yelekliler-4-uncu-yilinda-da-sokaga-indi-fransa-da-esitsizlikler-artti-1089898-1.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da başta akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak 17 Kasım 2018'de Fransa’da başlayan sarı yelekliler hareketi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un özellikle sosyo-ekonomik politikalarına yönelik protestolarla devem ediyor.

Sarı yelekliler Paris sokaklarında her cumartesi "Macron istemese de işçilerin onuru ve daha iyi dünya için biz buradayız" sloganıyla protesto düzenliyor.

(AA)