İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Sarıgöl’de, kentsel dönüşüm baskısı sürüyor. 11 ev için yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen bugün ekipler tahliye için mahalleye geldi. Yurttaşlar mahkeme kararlarını göstermelerine rağmen tahliyeye engel olamadı.

Sarıgöl'de kentsel dönüşüm baskısı: 'Yürütmeyi durdurma' kararına rağmen evler tahliye ediliyor

HABER MERKEZİ

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Sarıgöl Mahallesi’nde 11 hane için AKP’li belediyenin kentsel dönüşüm zorbalığı sürüyor. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen bugün 5 evin tahliyesi için polis ve zabıta ekipleri mahalleye geldi.

Ekipler, yurttaşların kendilerine gösterdiği mahkeme kararlarını hiçe saydı, evlerin tahliyesine başladı. Evi tahliye edilenlerden bir kişi fenalık geçirdi. Polisler tahliye edilen evlerin çevresine barikat kurdu. Yurttaşların evlerine girilmesine izin verilmedi.

Yaklaşık 1 hafta önce BirGün'e konuşan yurttaşlar, yürütmeyi durdurma kararına rağmen her an yıkım olacak mı diye diken üstünde olduklarını belirtmişti.

Sarıgöl sakinleri, "Sürekli çevik kuvvet mi gelecek yoksa zabıta ekipleri mi diye düşünmekten gözümüze uyku girmiyor. 250 parsellik bir alanı kapsayan bölgede 11 ev kaldık. İnsanlar baskıya ve her gece ‘Acaba ne zaman gelecekler’ korkusuyla uyumaya dayanamayıp evlerini terk etti. Burada stresten kalp krizi, beyin kanaması geçirerek hayatını kaybedenler oldu. Çok fazla insanın hayatıyla oynadılar” açıklamasında bulunmuştu.