Manisa’nın Salihli ve Alaşehir ilçeleri Jeotermal Santral ve kuyularının işgaline maruz kalırken, Sarıgöl’ün Jeotermal Santral ve kuyularına karşı direnişi sürüyor.

Sarıgöl'e jeotermal giremeyecek!

NAMIK ALKAN

Manisa’nın Salihli ve Alaşehir ilçeleri Jeotermal Santral ve kuyularının işgaline maruz kalırken, Sarıgöl’ün Jeotermal Santral ve kuyularına karşı direnişi sürüyor.

Sarıgöl’ün Karacaali Mahallesi Göktepe mevkiinde, 2300 hektarlık ruhsatlı alanda açılmak istenen jeotermal amaçlı kaynak arama sondaj kuyusu için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi. Kararın iptali için açılan dava üzerine dün bölgede bilirkişi heyeti keşif yaptı. Sarıgöl Ziraat Odası’nın öncülüğünde keşif alanına gelen vatandaşlar, keşif bitene kadar bölgeden ayrılmadılar.

Ortadoğu Yenilenebilir Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Manisa İli, Sarıgöl İlçesi, Karacaali Mahallesi Göktepe mevkiinde toplam 2300 hektarlık ruhsatlı alanda jeotermal enerji santralinde kullanılmak üzere bir adet jeotermal amaçlı kaynak arama sondajı yapılması planlanıyor. Sondaj kuyusunun 2000 m derinliğinde açılacağı kaydedildi.

sarigol-e-jeotermal-giremeyecek-647221-1.

İPTAL İÇİN UMUTLUYUZ

Aydın Barosu Avukatlarından Akın Yakan, keşfin çok iyi geçtiğini ve sondaj kuyusu projesinin iptal edilmesi için umutlu olduklarını söyledi.

Karacaali Muhtarı Adem Kır da, mahallelerinde jeotermal kuyusu açılmasını istemediklerini kaydetti. Jeotermal kuyusu açılacak bölgenin tarım arazisi olduğunu belirten Muhtar Kır, bölgede üzüm bağları ile zeytin ve kiraz ağaçlarının olduğunu anlattı. Jeotermalin çevreye ve tarıma zararlı olduğunu yakınlarındaki Buharkent ve Alaşehir’de gördüklerini anlatan Muhtar Kır, vatandaşların topraklarında jeotermal kuyular istemediğini kaydetti.