Sarıgöl ranta karşı direniyor
Sarıgöllüler yıkım tehdidi nedeniyle kapılarının önünde nöbet tutuyor. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Sarıgöl Mahallesi’nde 11 hane için ‘rantsal dönüşüm’ zorbalığı sürüyor. Evlerini yıktırmamak için 10 yıldır direnen mahalleli, günlerini her an yıkıma gelecekler diye diken üstünde geçiriyor. Kapılarının önünde gece- gündüz demeden nöbet tutan Sarıgöl sakinleri “Sürekli çevik kuvvet mi gelecek yoksa zabıta ekipleri mi diye düşünmekten gözümüze uyku girmiyor. 250 parsellik bir alanı kapsayan bölgede 11 ev kaldık. İnsanlar baskıya ve her gece ‘Acaba ne zaman gelecekler’ korkusuyla uyumaya dayanamayıp evlerini terk etti. Burada stresten kalp krizi, beyin kanaması geçirerek hayatını kaybedenler oldu. Çok fazla insanın hayatıyla oynadılar” dedi.

HUKUKU DİNLEYEN YOK

Direnen 11 evden birinde yaşayan Ali Baran, “Mahkemenin vermiş olduğu yürütmenin durdurulması kararına rağmen hukuksuzluklar sürüyor” dedi ve ekledi: “Son sözü mahkemeler söylüyor fakat mahkemeyi dinleyen yok. Bakanlık da belediye de mahkeme kararlarına rağmen bizi taciz etmeye devam ediyor. Israrla evden çıkmamızı istiyorlar. Ayağımıza ayakkabı alacak para bulamıyoruz. Ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde emekli maaşımızla kirayı ödemeyi bırakın aidatı bile ödeyemeyiz."

Ellerinde mahkeme kararı ve inceleme raporları olduğunu belirten Baran, “AKP’li Belediye Başkanı ve ilçe başkanı polise ‘şunu alın, bunu alın’ diye talimat veriyor. Biz burada 6-7 kişi oturup evimizi bekliyoruz. Üzerimize bir araba polis yığıyorlar. Vatandaşın rızası olmadan ‘dönüşüm’ yapıyorlar. Biz haklı olarak, mahkeme kararlarına dayanarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Sonuna kadar da direneceğiz” şeklinde konuştu.