Yeni albümü ‘Intergalactic’ (galaksiler arası) ile dinleyiciyle buluşan müzisyen Bedük, “Türlere, janr’lara, isimlere fazla takılmam müziğimi yaparken. Şarkı beni nereye götürürse oraya giderim” diyor

Şarkı nereye ben oraya

IŞIL ÇALIŞKAN

Elektronik müziğin başarılı temsilcilerinden Bedük, yeni albümü ile galaksiler arası yolculuğa çıkarıyor. ‘Intergalactic’ ismini verdiği albüm 70'ler Türk Psychedelic Funk tınılarından, old school rap ve R&B'ye kadar birbirinden farklı tarzları bir arada barındırıyor. Sanatçının iki yıllık bir yapım sürecinde ortaya çıkardığı ‘Intergalactic’ albümünde prodüksiyonunun yanı sıra mix ve mastering de kendisine ait.

Albüme adını veren ‘Intergalactic’ şarkısında bas gitarda Cudi Genç, diğer tüm şarkıların gitar ve bas'larında ise Bedük yer alıyor. İngiliz rapçi HaicH ile düet yaptığı ‘Press Start’ ve AMG Music Group ile beraber yazdığı ‘Attention’ şarkılarının dışında albümdeki tüm söz ve müzikler kendi imzasını taşıyor. İngilizce ve Türkçe sözlü şarkıları bir arada sunan sanatçı, yazın gelişini notalarla kutluyor.

Galaksiler arası yolculuğunu, “Engebeli, yer çekimi olmayan, süratli ama kontrollü ve keyifli” diye tanımlayan Bedük, 10 şarkıda herkesi bu maceraya tanıklık etmeye çağırıyor.
Sıkı tutunun uçuyoruz…

Dans müziğinin sizi çeken yanları neler?
Her yönüyle karman çorman olmuş dünyaya pozitif bir his vermekten daha çekici bir şey düşünemiyorum.

Bu tür size hayatta da sürekli mutlu ve enerjik olma sorumluluğu yüklüyor mu?
Nasıl ki alım satım yapan bir iş insanının işi ona hayatındaki her şeyi alıp satma sorumluluğu yüklemiyorsa, bana da onu daha iyi yapma isteğinden başka bir şey yüklemiyor.

sarki-nereye-ben-oraya-748957-1.

DANSTAN ZİYADE MUTLU ORTAM SEVİYORUM

Dans etmeyi mi yoksa ettirmeyi mi seviyorsunuz?

Dans’tan ziyade mutlu bir ortam yaratmayı seviyorum.

Türkiye’de elektronik müziğin öncü isimlerindensiniz. Yeterince kıymet gördüğünüzü düşünüyor musunuz?

İşimi her seferinde daha iyi yapmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Kim benimle bu yolculuğa gelirse onu kucaklıyorum

Galaksiler arası yolculuğunuzu nasıl anlatırsınız?

Engebeli, yer çekimi olmayan, süratli ama kontrollü ve keyifli bir yolculuk.

Albüm 70’ler Türk Psychedelic Funk tınılarından, old school rap ve R&B’ye kadar birbirinden farklı tarzları bir arada barındırıyor. Bu buluşmayı nasıl tarif edersiniz?

Albüm isminde bahsettiğim galaksiler arası yolculuk tam da bu. Her şarkı kendi yörüngesinde ama hepsi aynı evrenin içerisinde.

Ankara’nın delisi kim?
Kim kendini iyi hissederse.

İngiliz rap müzisyeni HaicH albümün konuğu. Nasıl bir işbirliğiydi?
Londra’daki müzisyen ve prodüktör arkadaşlarımla başka bir şarkı yazmak için stüdyoda buluştuğumuzda bu parçayı dinlediklerinde HaicH’in bu parçada benimle harika olabileceğini söylediler. Buluştuk ve gerçekten harika bir iş ortaya çıkardı.

LONDRA DA ANKARA GİBİ GRİ
Üç senedir Londra’da yaşıyorsunuz. Yaşadığınız yerin müziğe nasıl etkileri oluyor?
Burası da benim doğup büyüdüğüm Ankara gibi gri havası olan bir yer. Aynı Ankara gibi insanda içine dönüp yaratma ve o griliği renklendirme hissi veriyor.

Bu albümde de hem İngilizce hem de Türkçe sözlü şarkılar var. İlham en çok hangi dilde geliyor?

Şarkıya ve duruma göre değişiyor. Parçayı yaparken mırıldanmaya başlıyorum ve ortaya çıkan şey hangi dilde beni daha tatmin ediyorsa öyle devam ediyorum. Şarkılar beni bir yerden sonra yönlendirmeye başlıyor.

Sabahat Akkiraz & Dostları albümünde ‘Yeşil İpek’ türküsünü düzenlediniz. Albümün öne çıkanlarından biriydi bu parça. Türkülerin elektronik düzenlemeleri son dönemde çok revaçta. Yalnızca Türkiye’de değil dünyada da böyle. Çekici yapan içindeki zıtlık mı sizce? Neye bağlıyorsunuz bu ilgiyi?

Bilmem (Gülüyor). Ben o türküyü düzenlerken bana Sabahat Hanım’ın ses kayıdını gönderip içinden nasıl geliyorsa öyle yap dedi plak şirketi, ben de hissettiğim gibi yaptım. Çok da güzel oldu. Türlere, janr’lara, isimlere fazla takılmam müziğimi yaparken. Şarkı beni nereye götürürse oraya giderim.

Bu tarz başka çalışmalarınız olacak mı ilerde?

Bir aranjör, prodüktör ve şarkı yazarı olarak yaratımlarımdan faydalanmak isteyen herkese kapım açık.

Önümüzdeki projeleriniz neler?

Karantina sonrası bol bol özlediğimiz konserleri vermek şu aşamada.