Şarkıcı Nez, kendisini sistematik olarak ölümle tehdit eden ve cinsel tacize maruz bırakan Oğuz B. isimli erkek hakkında suç duyurusunda bulundu. Oğuz B.'nin 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Şarkıcı Nez, kendisini ölümle tehdit eden erkekten şikayetçi oldu

Şarkıcı Nez, sahne aldığı mekanda aynı masada oturup kendisine boğaz kesme hareketi yapan Oğuz B. isimli erkekten şikayetçi oldu.

Nez, geçen yıl Beyoğlu'nda bir mekanda sahne alıyordu. Her gece mekana giderek aynı masada oturan bir erkek, Nez'e bakarak elini boğazına götürdükten sonra kesme işareti yapıyordu. Haftalarca süren bu durum sonrası Nez'in isteği üzerine şahsın mekana girişi engellendi.

Bunun üzerine Nez'e sosyal medya üzerine ulaşan bazı kullanıcılar şarkıcıya mesaj göndermeye başladı.

Kendisine gelen ölüm videoları sonrası mesajı gönderen kullanıcıları engellese de izlendikten sonra silinen video görüntülü mesajlar her seferinde başka bir kullanıcıdan gelmeye devam etti.

Kendisine gelen bir videoda, üzeri kanlı bir gelinliğin bulunduğu bir odada, mekandaki şahsın yaptığı hareket yapılıyordu. Tedirginliğe kapılan şarkıcı, 'Bu gelinlik senin. Ya benim olacaksın ya da öleceksin. Seçimi yap' şeklinde mesajlar gelmeye başladığını açıkladı.

Günaydın'dan Dilek Yaman'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Nez'in ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kimliği tespit edilen şahsın, 42 yaşındaki Oğuz B. olduğu tespit edildi.

İfadesi alınan Oğuz B., video gönderilen kullanıcı hesabının kendisine ait olmadığını, Nez'in sahne aldığı mekana hiç gitmediğini iddia etti. Genç adamın ifadesi sonrası, Oğuz B.'nin çalışanlar tarafından çekilen video kayıt görüntüleri dosyaya delil olarak sunuldu.

TEHDİT VE CİNSEL TACİZ

Savcılık, suçtan kurtulmaya yönelik ifade veren Oğuz B. hakkında iddianame düzenledi. Hazırlanan iddianamede, Oğuz B.'nin hiç gitmediğini iddia ettiği mekanda görüntülerinin bulunması nedeniyle suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği ileri sürülerek, tehdit ve cinsel taciz suçlarından dava açıldı. 5 yıla kadar hapsi istenen Oğuz B., Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.