Şarköy bayramda nüfusunu 10'a katladı

TEKİRDAĞ’ın Şarköy İlçesi sahili Ramazan Bayramı tatilini geçirmek isteyen tatilcilerle dolup taştı. Otel, pansiyon ve kiralık evlerin dolu olması nedeniyle bazı tatilciler sahile çadır kurarak ya da araçlarında konakladı.

9 günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin uğrak mekanlarından biri de Şarköy sahili oldu. Tatilcilerin bazıları denizde serinlerken, bazıları ise güneşin tadını çıkardı. Özellikle İstanbul’dan gelen yerli turistlerin ilgi gösterdiği sahilde, otel, pansiyon ve kiralık ev bulamayanlar şezlong üzerinde, çadırlarda ya da araçlarında geceyi geçirdi.


NÜFUS 10 KATINA ÇIKTI

Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü de, sahile giderek, incelemelerde bulundu. Kaymakam Üncü, tatilcilerin mağdur olmamaları için tüm önlemlerin alındığını belirterek, ilçeye arife gününden bu yana 140 bin araç girişi olduğunu, kışın yaklaşık 31 bin civarındaki nüfusun tatilcilerin gelmesiyle 10 katına çıktığını belirtti. Hamdi Üncü, tatilcilerin mağdur olmamaları için tankerlerle sahile su takviyesi yapıldığını ve ekmek fırınlarının 24 saat hizmet verdiğini söyledi.