Uludere’de askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra “İşlemleri daha bitmedi. İşlemler bitmeden satılmasınlar” şartıyla serbest bırakılan katırlar ahıra kapatıldı. Ahırın kapısı, katırlara günde verilen iki yem sırasında açılıyor.

'Şartlı tahliye' olan katırlar, ahır hapsinde

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Yemişli köyünde, geçtiğimiz haftalarda C.A. adlı yurttaşa ait 4 katır, üzerinde kaçak sigara olduğu gerekçesiyle askerler tarafından gözaltına alınmıştı. Katırların serbest bırakılması için karakola giden kişilere, “Katırlar şu an gözaltında. İşlemleri sürüyor. İşlemleri bittikten sonra Uludere Savcılığı’na sevk edilecek” yanıtı verilmişti.

İŞLEMLERİN BİTMESİNİ BEKLİYORLAR

Mezopotamya Ajansı (MA) tarafından olayın haberleştirilmesinin ardından 20 Şubat’ta katırlar, “İşlemleri daha bitmedi. İşlemler bitmeden satılmasınlar” şartıyla sahibine teslim edildi. Serbest bırakılan katırlar daha sonra sahibi tarafından köydeki evinin yakınlarında bulunan ahıra kapatıldı. Ahırın kapısının sadece katırlara yem verildiği vakit açıldığı öğrenildi.

İlk kez görüntülenen katırların, “işlemlerinin” sona ermesinin ardından hapsedildikleri ahırdan çıkarılacağı belirtildi.