Saruhanlı Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

BİRGÜN İZMİR

Saruhanlı Belediyesi, Belediyede çalışan kadrolu işçilerin maaşına 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 zam uyguladı. Ayrıca işçilere daha önce verilmeyen bayram ikramiyesi ve kıdem zammı hakları tanındı.

Saruhanlı Belediyesi ile Belediyedeki kadrolu işçileri temsil eden Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye İş) arasında devam eden işçilerin maaş zammı ve bazı sosyal hakların tanınmasına ilişkin görüşmeler karara bağlandı.

Bu kapsamda Saruhanlı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2 yıllık sözleşme imzalandı. Belediye Başkanı Zeki Bilgin ile Belediye-İş Manisa Şubesi Başkanı Gökay Sezgin, söz konusu anlaşmaya ilişkin hazırlanan mutabakat metinlerini imzaladı.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin burada yaptığı açıklamada, "1 Ocak 2020 yılından geçerli olmak üzere kadrolu işçilerimizin maaşlarına ilk yıl yüzde 10, ikinci yıl ise yüzde 10 ve enflasyon farkı oranında zam uygulamaya karar verdik. Ayrıca bugüne kadar kendilerine tanınmamış olan bayram ikramiyesi ve kıdem zamlarını da vereceğimizi taahhüt ettik. Bizler, "emek en yüce değerdir" düşüncesini benimsemiş bir anlayışına sahibiz. Bu bakımdan işçinin ve emekçinin her zaman yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İmza törenine Belediye İş Manisa Şube Sekreteri Altar Karakaya ile sendikanın işyeri temsilcisi Hasan Kozlu da katıldı.