Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde çok sayıda sağlık çalışanın Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, hastanedeki acil servis dışındaki tüm poliklinikler kapatıldı. SES Manisa Şube Eşbaşkanı Figen Pehlivan Demirel, bir hemşire arkadaşlarının durumunun ağır olduğunu söyledi. Pehlivan, Salihli Devlet Hastanesi’nde de benzer bir durumun yaşanabileceğini kaydetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde vakalar arttı, poliklinikler kapatıldı

BERKAY SAĞOL
Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki devlet hastanesinde, aralarında doktor, hemşire ve ambulans şoförü olmak üzere çok sayıda sağlık çalışanının Covid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık çalışanları arasında virüsün yayılmasının ardından Saruhanlı Devlet Hastanesi'nin acil servis dışındaki tüm polikliniklerinin kapatıldığı öğrenildi.

Manisa Valiliği ise, test sonucu pozitif çıkan sağlık çalışanları ve hastanede yatan hastaların gerekli önlemler alınarak Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ve filyasyon çalışmalarının başladığını açıkladı.

Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde yaşananlarla ilgili BirGün'e açıklama yapan SES Manisa Şube Eşbaşkanı Figen Pehlivan Demirel, Saruhanlı’da şu anda tüm hastaneye bulaş olduğu düşünüldüğünü söyledi. Sağlık çalışanı olarak testi pozitif çıkan 15-16 kişinin olduğunu söyleyen Demirel, "Pozitif vaka sayıları bir anda bu şekilde artınca hastane yönetimi hastanenin normal işleyişini durduruyor. Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde acil servis dışındaki tüm poliklinikler kapatıldı. Diğer sağlık çalışanlarına ve sağlık çalışanlarının ailesine şu anda filyasyon çalışması yapılıyor. Bu aşamaya geldikten sonra taramaların yapılması çok üzücü bir durum. Ayrıca bir hemşire arkadaşımızın durumu daha ağır olduğunu öğrendik" dedi.

"BAŞINDAN BERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DÜZENLİ TEST TALEP ETTİK"

Sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanmasının önemli olduğunu belirten Demirel, "Bizim en başından beri talep ettiğimiz sağlık çalışanlarına 5 günde bir test yapılmamasının karşılığı oldu. Çünkü şikâyet ve klinik bulgular yoksa test yapılmadı bugüne kadar. Ancak herhangi bir sağlık çalışanı taşıyıcı olabilir, bu da diğer arkadaşlarına bulaştırmasına sebep olabilir. Sağlık çalışanlarının sürekli izole ortamda kalması mümkün değil. Saruhanlı’da yaşanan durum bunun bir örneği. Ambulansta çalışan bir arkadaşımız virüsü hastadan kapıyor ve diğer arkadaşlarına bulaştırıyor. Bu yaşanan olay çok ciddi bir mesele ve iki farklı sorun ortaya çıkıyor. Bir kere sağlık çalışanları sağlıklı kalma hakkını kaybetti. Bir de hastaneyi hizmete kapatıldı, ilçedeki eve köylerde insanların sağlığa erişim hakkı kısıtlanmış oldu. Umarım bu yaşanan olaydan ders çıkarılır ve sağlık çalışanlarının talepleri karşılanır" diye konuştu.

Saruhanlı dışında Salihli Devlet Hastanesi'nde de benzer bir durumun yaşandığını söyleyen Demirel, "Salihli'de de hasta sayısı hala çok fazla. Salihli Devlet Hastanesi'nde yaşanan iki farklı olay var. İlk olarak çalışma saatlerinde ciddi bir adaletsizlik var. Pandemi servislerinde, yoğun bakımlarda çalışanlarla ilgili gerekli önlemler alınmadı. Bu servislerde çalışan özellikle hemşire arkadaşlarımız 24 saat çalıştırıldı, esnek mesai uygulanmadı, bulaş riski arttırılarak kendileri genelgeye uymayıp suç işlediler. Bunun dışında şube yöneticisi üyemizin vakalarla ilgili kendi arkadaşlarıyla bilgi paylaşmasından kaynaklı açılan soruşturma devam ediyor. Sağlık çalışanı arkadaşımız hem halkın sağlığını hem de birlikte çalıştığı arkadaşlarının can güvenliğini koruma için bunun gereğini yaptı. Bizce asıl suçlular bu soruşturmayı açanlar. Çünkü arkadaşlarımız uyarıda bulunarak çevresini daha büyük bir bulaş riskinden korudu" ifadelerini kullandı.