Samsun'da içme suyunda koku, bulanıklık, zaman zaman çamurlu akması sorunları yaşanıyor

'SASKİ Samsun Halkının Sağlığı İle Oynuyor…'

Mehmet Rebii Özdemir

Samsun Çevre Platformu içme suyundaki koku ve diğer sorunlarla ilgili Samsun Kimya Mühendisleri Odasıyla birlikte açıklamada bulunuldu

ESTETİK PARAMETRE DURUMLARI VAR ORTADA!

Açıklamada bulunan SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ SASKİ sorununu şöyle ifade etti.

“Samsun içeme suyu bilindiği üzere kentin doğusunda Çakmak Barajından 3 km’lik tünel sistemi ve 17 km’lik 2,2 metre çaplı betonarme borularla Aşağı Çinik Mevkiinde bulunan Selahattin Ereren Arıtma tesisine gelmektedir. Bir süreden beri Samsun şehir şebeke suyu ile ilgili vatandaşlarımız tarafından iletilen ve bizlerin de dikkatini çeken sudaki koku, bulanıklık, zaman zaman çamurlu akması sorunları yaşıyoruz. SASKİ Genel Müdürü'nün dün medyada yer alan açıklamalarına göre; mevsim geçişlerinde yaşanan aşırı yağışlar, kar erimesi nedeniyle, havuzların, hatların temizlenmesine bağlı estetik parametre durumları var ortada. Genel müdürün açıklamalarından anladığımız kadarıyla boru hatlarının içerisinde ve havuzlarda zaman içerisinde oluşan çökeltiler aynı anda temizlenme işlemi yapılmış ve arıtma tesisine, tolere edilebileceği miktarların üzerinde aşırı miktarda çamurlu birikinti gönderilmesine sebep olunmuştur. Bu açıkça işletme kusurudur” dedi.

SAMSUN’DA İLK KEZ Mİ MEVSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANMIŞTIR?

Özdağ açıklamasına şöyle devam etti. “Son iki haftada Samsun’da hangi aşırı iklim olayı yaşanmıştır? SASKİ ilk kez mi hat bakımı, havuz temizliği yapıyor? Samsun’da ilk kez mevsim değişimi yaşanmıyor ama Sayın Genel Müdür, Samsun’a geldiğinden beri her mevsim değişiminde atık sular nedeniyle ya denizlerimiz, plajlarımız lağım kokuyor ya da içme sularımız bulanık akıyor, lağım kokuyor. Diğer bir hususta Samsun halkın su faturasıdır. Samsun’da dört kişilik bir ailenin su faturası 100 TL’nin üzerine çıkmışken şimdi bu maliyete bir de işletme kusurları nedeniyle içme ve mutfakta kullanmak için plastik ambalajlı sulara günlük 10 TL fazladan para ödenmesi maliyeti eklenmiştir. Görülen o ki SASKİ rutin bakım işletme ve önleyici bakım faaliyetlerini sağlıklı yürütememektedir ve Samsun halkının sağlığını riske sokmakta ve su maliyetimizi artırmakta sakınca görmemektedir” şeklinde konuştu.

HİZMET KUSURLARI LOGO OYUNLARI İLE ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR.

Özdağ açıklamasının sonunda SASKİ'nin Atatürk logosunun değiştirildiğini ifade ederken bunun yapılan hataların gizlenmesine dönük bir hamle olduğunu belirtti:

“Samsun demokratik, laik, aydınlanmacı cumhuriyetin kurduğu bir kenttir. Atatürk Anıtı Samsun’un simgesidir, markasıdır, kimliğidir, kişiliğidir, ruhudur. Yönetim beceriksizliği ve hizmet kusurları logo değişikliği arkasına gizlenmek isteniyor. SASKİ’nin ithal bürokratlarının tercihi ile kullanılmaya başlanılan yeni SASKİ logosunun kimliği, kişiliği, ruhu yoktur. Samsun’u ve SASKİ’yi hiçbir şekilde ifade etmemektedir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Samsun halkına karşı doğrudan sorumludur. Samsun halkının sağlığıyla oynanmasına seyirci kalmayınız.” dedi.