Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan Bimeks işçileri hakları için eylem yaptı. İşçiler: Şatafatlı hayatınıza devam edemeyeceksiniz.

Şatafatlı hayatınıza devam edemezsiniz

Yaren Çolak

Mali kriz gerekçe gösterilerek birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan Bimeks işçileri Çekmeköy’de hakları için eylem yaptı.

İşçilerin yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bimeks mücadele eden işçilerden korkuyor ve kaçıyor. Biz de 1500 tane Bimeks işçisini temsilen buradayız. Bimeks patronları Akgiray hayatlarına şatafatlı şekilde sürdürmeye devam ediyor. Vedat Akgiray Boğaziçi üniversitesinde hocalığına devam ediyor. Ahmet Akgiray Özyeğin üniversitesinde hocalık yapıyor. Bimeks’in paralarının aktarıldığı Alkan diye bir firmanın yönetim kurulunda. Bu işçilerin alacaklarınızı kaçıramazsınız. Şatafatlı hayatınıza devam edemezsiniz. Biz burada bir uyarı eylemi yapıyoruz.”

Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından biri olan Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek önce birçok mağazasını boşaltmış, sonra da sırayla kapatma işlemine giderek yüzlerce işçiyi işten çıkarmıştı. Yüzlerce işçi hiçbir hakkını alamadan işsiz kalmıştı.