Reggae’nin ülkedeki önemli temsilcilerinden Sattas, yeni bir single çıkarıyor. Dinleyicilerle buluşacak olan 'Slowly'nin sound’u, Ne Kaldı gibi çalışmalardaki rock eğilimlerinden sonra türün tüm ritmik zenginliği, derin basları ve sıcak atmosferiyle daha tümsel olarak reggae müziğe bir dönüş...

Sattas'tan yeni single: 'Slowly' dinleyicilerle buluşuyor

Kurulduğundan bu yana başarılı besteler ve performanslarla Jamaika’yı Türkiye’ye getiren Türk reggae grubu Sattas, yeni bir single çıkarıyor.

Geçtiğimiz aylarda unutulmaz Neşet Ertaş eseri Yalan Dünya’ya kattıkları orijinal yorumlarını ve ardından Küçük Kardeşim yorumlarını yayınlayan ekip, yoluna 12 Ağustos’ta yayına giren Ne Kaldı ile devam etti.

Şimdi de İngilizce sözleriyle dikkat çekecek yeni teklileri Slowly, dinleyicileriyle buluşuyor.

Selim Öztürk (Yalın, Göksel, Athena) prodüktörlüğünde kaydedilen parçanın sound’u, Ne Kaldı gibi çalışmalardaki rock eğilimlerinden sonra türün tüm ritmik zenginliği, derin basları ve sıcak atmosferiyle daha tümsel olarak reggae müziğe bir dönüş. Solist Orçun Sünear’ın güftesiyse, yine reggae kültürünün otantik kökenlerini anımsatır şekilde, başta çevre olmak üzere modern insanlığın vefasızlığına ve yok edici eğilimlerine değiniyor.

Vokalde Orçun Sünear, gitarda Batuhan Kurnaz, davulda Cenk Güngör, klavyede Gonca Varol, ve bas gitarda Öykü Gülata’nın, ikinci klavyede İlkay Özboyar, saksafon/klarnette Mehmet Ali Özay ve vurmalı çalgılarda Kutay Soysal’ın yer aldığı Sattas, 2006 yılında kuruldu. Reggae müziğin Türkiye'deki en köklü ve popüler temsilcisi olan grup, 2012’de kendi adını taşıyan ilk albümlerini çıkardıktan sonra, Bir Ben Miyim, Duman cover’ları Aman Aman ve Gene Sen single’ları ile bu eşsiz sound’u ve kültürü ülkemizde yaymaya devam etti. Sahnelere doymayan grup, şu anki aktifliğinin yanı sıra ülkemizde Rock’n’Coke, Zeytinli Rock Festivali ve sayısız ulusal festivalde sahne almış, yurtdışında ise Montreal Jazz Festivali, Rototom Sunsplash, Sziget gibi festivallerde başarılı performanslara imza atmıştır.

Yakın zamanda canlı performanslarının yanı sıra yeni kayıtlarla da seyircisine geri dönüş yaptığını gösteren Sattas, en son kendi besteleri “Ne Kaldı”yı ve enfes Fikri Karayel yorumları “Küçük Kardeşim”i GRGDN Müzik etiketiyle yayınlamıştı.

https://bfan.link/sattas-slowly linkinden istediğiniz platformda şarkıyı dinleyebilirsiniz.