Esenyurt’ta emlakçılık yapan 23 yaşındaki Eyüp Çobanoğlu sattığı evinin parasını kripto para borsasında kaybedince tabancayla intihar etti.

Sattığı evinin parasını kripto para borsasında kaybeden kişi yaşamına son verdi

İstanbul Esenyurt'ta sattığı evi karşılığında kazandığı 600 bin TL parasıyla kripto para borsasına giren Eyüp Çobanoğlu isimli kişi, yaşanan düşüş sonrasında para kaybedince bunalıma girerek yaşamına son verdi.

Dün 17.00 sıralarında meydana gelen olaya göre, emlak işiyle uğraşan Çobanoğlu yaklaşık bir yıl önce kendine ait daireyi satarak kripto para borsasına girdi. Yaklaşık 600 bin TL ile borsaya giren Çobanoğlu için ilk dönemler oldukça kazançlı geçti. Ancak geçtiğimiz günlerde büyük çöküş yaşayan kripto para piyasasında ciddi kayıplar yaşandı.

İHA'nın aktardığına göre, 600 bin TL yatırımını hemen hemen sıfırlayan Çobanoğlu, ailesiyle de ters düştü. Büyük bunalıma giren Çobanoğlu, dün akşam üzeri, sosyal medya durumuna “En büyük mezar insanın kalbine gömdükleridir” yazılı notu bırakarak intihar etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, baş bölgesine kurşun isabet eden Eyüp Çobanoğlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Eyüp Çobanoğlu’nun cansız bedeni, cenaze aracına konularak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Ekiplerin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.

UZMANLARDAN UYARI

Ekonomistler, kripto paraların aşağı ve yukarı yönü ani hareketlerine dikkat çekerek, dikkatli olunması yönünde kamuoyuna uyarılarda bulunuyor.

Kripto paralar, bir anda yüksek seviyelere ulaştıkları gibi, aynı şekilde hızlı olarak büyük değer de kaybedebiliyor. Bu da yatırımcıları ciddi risklerle karşı karşıya bırakıyor.