“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması yapan TTB Merkez Konseyi Üyeleri 27 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak

Savaş karşıtı hekimler hakim karşısına çıkacak

BİRGÜN / ANKARA

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması nedeniyle gözaltına alınıp bir hafta süren gözaltıdan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan TTB Merkez Konseyi üyeleri 27 Aralık’ta Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Dava öncesi bir açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Adıyaman, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” basın açıklamasının evrensel olarak hekimlerin savaşlara karşı duruşunu ifade ettiğini belirtti. TTB’nin açıklamasının başta Dünya Tabipler Birliği olmak üzere tüm tabip birlikleri ve uluslararası akademik çevreler tarafından büyük destek gördüğünü anımsatan Adıyaman, TTB’nin tüm politik baskılara karşı topluma karşı sorumluluklarından vazgeçmediğini ve uluslararası hekimlik değerlerinin gereğini yerine getirdiğini vurguladı.

Adliyeye çağrı

Anayasa’nın, Birleşmiş Milletler’in ve Dünya Tabipler Birliği’nin savaşa karşı tutum belgelerinin TTB’yi ve tüm hekim örgütlenmelerini savaş karşıtı mücadele yürütmekle sorumlu kıldığını ifade eden Adıyaman, “Bütün bu nedenlerle, TTB’nin ‘Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur’ açıklaması ve tespiti görev ve sorumluluklarından ayrı değerlendirilemez ve yargılanamaz” dedi.
Adıyaman, tüm hekimleri, kitle örgütlerini, sendikaları ve barışın yanında yer alan bütün insanları 27 Aralık Perşembe günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi’ne davet etti.