Yeniçağ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Twitter hesabından infial yaratan paylaşımlar yaptı!

Çolak; Albay Okan Altınay’ın, Hafter güçlerinin Trablus Limanı’na düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini iddia etti. Devamla; “Altınay’a askeri tören yapılmadığını” açıkladı.

Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanında hayatını kaybetmesi ve na’şının aceleyle defnedilmesi, Libya’da şehitler verildiğinin ülkeden gizlendiğinin yanı sıra şehitlerimize gösterilen saygının ne denli yapay olduğunun ortaya çıkışıdır!

İddia vahim! Toplum net bir açıklama beklerken Erdoğan; “Tabii Libya’da birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100’e yakın lejyonerleri etkisiz hale getirdik” diyerek yapılanı itiraf etmiştir.

Ancak, şehitlerin isimlerini ve devletimizin onlara gösterdiği özenle ilgili hiçbir açıklama yapmamıştır. Sormak gerekir! Şehitler üzerinden politika yapan, hamasetle gencecik Mehmetçiklerin ölümüne methiyeler düzen anlayış, şimdi neyi saklamaktadır? Atatürkçülüğünden ödün vermediği için önce TSK’den emekli edilen, sonra ihtiyaç üzerine geri çağırılan ve sınır boylarında terörle kahramanca mücadele eden Albay Altınay’ın ülkesi için canını vermesi bile neden yok sayılmaktadır? Biliyorum. Şehitleri bile ayrıştıran zihniyetten insanlık beklemek abestir! Geçen haftaki yazı üzerine İş Bankası çalışanları bir duyuru gönderdiler ve paylaşmamı istediler.

“İŞ BANKASI ÇALIŞANLARINDAN DUYURU”

Biz İş Bankası Çalışanları olarak Erdoğan’ın İş Bankasındaki Atatürk’ün hisselerine el koyulması konusundaki bütün gerçeği biliyoruz. Bu gerçekleri ülkemizin her ferdi de bilmeli.


TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. GERÇEKLERİ

-İş Bankası’nın % 40.12’si banka çalışanlarına ait olan Munzam Sandık Vakfı’na aittir.

Ülkemizde ve dünyada bu büyüklükte, çalışanlarının ortak olduğu başka bir kuruluş yoktur.
YANİ İŞ BANKASININ PATRONU YOKTUR, DEĞİŞEBİLEN PROFESYONEL GENEL MÜDÜRLERİ VARDIR.
- İş Bankası’nın % 28.09’u bu bankanın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ait olup, bu hisseleri de Atatürk adına Cumhuriyet Halk Partisi temsil etmekte, Temettü gelirlerini de Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na (Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı “Atatürk, kültür, dil ve Tarih Kurumu”) bağışlamaktadır.
CHP İş Bankası’ndan 1 kuruş gelir alamamaktadır.
- İş Bankasının % 31.79u da halka açık hisselerdir. Yani borsadaki iş C, İş B, İş A gibi hisseler.
- İş Bankası’nın bugünkü piyasa değeri; 25 MİLYAR 700 MİLYON 769 BİN TL’dir.

CHP bahanesiyle bankaya saldırmalarının altında yatan gerçek bu paradır.
- İş Bankası’nın Yönetim Kurulu 11 kişiden oluşmaktadır, 7 üye banka çalışanlarının, 4 üye de CHP’nin temsilcileridir.
-İŞ BANKASI’NDA KARARLAR 6 ÜYENİN OYUYLA KABUL GÖRMEKTEDİR. Dolayısıyla CHP’li üyeler isteseler de tek başlarına İş Bankası’nda siyası karar alamazlar zaten banka da buna müsaade etmez.
- İş Bankası’ndaki şu andaki CHP temsilcileri;
- Murat Karayalçın; DPT’de Uzman, Ankara Belediye Başkanlığı yapmış, SBF Mezunu deneyimli siyasetçi.
- Fazlı Bulut; SBF mezunu. Maliye Bakanlığı baş hesap uzmanı, ABD’de iktisadi Kalkınma yüksek lisans, SSK’e. Gn. Md. Yrd.
- Rahmi Aşkın Türeli; Maliyeci, SBF mezunu, ekonomist.
- Özcal Korkmaz; İktisatçı, hesap uzmanı , maliyeci. Emekli Sandığı e. Gn. Mdrü.

Bu temsilcilerin eğitim durumlarını özellikle yazdık.TÜBİTAK başkanlığında olduğu gibi salt imamhatip okulu mezunu olduklarından dolayı bu görevlere atanmadıklarını göstermek istedik.
Ve şu gerçeği biliniz ki; İş Bankası kurulduğundan beri tüm çeklerinde Atatürk logosunu kullanan tek bankadır. Atatürk’ün kurduğu banka ile çalışmakta onur duyuyoruz.
Türkiye İş Bankası Çalışanları

***

Erdoğan, Türkiye’nin savaşta olduğunu itiraf etmekten çekinmiyor.
Çünkü yeni sistemde savaş kararını TBMM yerine kendisi verebiliyor. Muhalefete de sadece konuşmak düşüyor.
Savaş için para lazım. İş Bankası’na bu nedenle sıra geldi. Biline!