‘Savcılık, yükleyecek suç bulamıyor’

HABER MERKEZİ

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin 4.Olağan Kongresi hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Partisinin söz konusu kongreye ilişkin hukuken yapılması gereken bütün prosedürleri yerine getirdiğini kaydeden Oluç, “Tuhaf bir biçimde savcılık, kongre divanına ne suç yükleyeceğini bulamadı. Savcılık, bizim ticari olarak anlaştığımız firmanın teknisyenleri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar da dün serbest bırakıldı” dedi.

Yine bir parti çalışanının da kongre sonrasında gözaltına alındığını aktaran Oluç, “Savcılar, siyasi partilerin liderlerinin emirleriyle hareket ediyor. Hukukla ilgili değildir bu yaptıkları. Bu gözaltı sonucunda da bir şeyin çıkmayacağını biliyoruz” şeklinde konuştu. Kongre yapıldığından bu yana medyada HDP kongresinin tartışıldığını dile getiren Oluç, bu tartışmaların HDP’li bir isim olmadan yapıldığını, televizyon programlarındaki bu tartışmalarda, sorulacak her soruya cevap vermeye hazır olduklarını söyledi.

Avrupa Konseyindeki ve Avrupa Parlamentosundaki HDP temsilcilerinin, iktidarın antidemokratik, insan haklarını ihlal eden uygulamalarını eleştirdiğini söyleyen Oluç, “Bu asla Türkiye’yi şikayet etmek değildir. Bu, iktidarın ihlal adımlarını eleştirmektir. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Avrupa Konseyinde de Avrupa Parlamentosunda da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurularda da yapacağız” ifadesini kullandı.

Fişlemeye tepki

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında güvenlik soruşturması ile ilgili yasa teklifinin tekrar gündeme getirilecek olmasına tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, “Güvenlik soruşturması yasa teklifinin tekrar torba yasayla getirilecek olması bizim için üzücü bir haberdir. Tarihin en büyük fişlemesi, yasallaştırılmaya çalışılmaktadır. Biz buna karşı tüm gayretimizle karşı duracağız. Bu kabul edilebilecek bir hadise değil” ifadelerini kullandı.