Gazeteci Müyesser Yıldız’ın tahliyesi kararına karşı Cumhuriyet Savcısı İrfan Sert’in yaptığı itiraz iki mahkeme tarafından da reddedildi.

Savcının Müyesser Yıldız itirazına iki mahkemeden de ret

Cumhuriyet Savcısı İrfan Sert’in Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın tahliyesi kararına karşı yaptığı itiraz iki mahkeme tarafından da reddedildi. Mahkeme Yıldız’ın kaçma şüphesinin olmadığını ve toplanmış olması nedeniyle delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını belirterek, “Tahliye kararı yasa ve usule uygun” dedi.

ANKA'da yer alan habere göre, Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve bipolar bozukluk tedavisi gören Astsubay Erdal Baran’ın “Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 Kasım’da yapıldı. Mahkeme, 155 gün tutuklu kalan gazeteci Yıldız’ın tahliyesine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı İrfan Sert’in, Yıldız’ın tahliyesine itiraz ettiği ancak itirazının Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği öğrenildi. Savcı Sert’in bu karara da itiraz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi de Müyesser Yıldız’ın tutuksuz yargılanmasının yasaya uygun olduğunu bildirdi. Mahkeme Yıldız’ın kaçma şüphesinin olmadığını ve toplanmış olması nedeniyle delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını belirterek, “Tahliye kararı yasa ve usule uygun” dedi.

NE OLMUŞTU?

ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE1 TV Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve İstanbul’da görevli Astsubay Erdal Baran, 8 Haziran 2020’de TEM Şube polisleri tarafından evleri basılarak gözaltına alınmıştı. Sabah Gazetesi tarafından servis edilen haberde soruşturmanın “askeri casusluk” suçlamasıyla yürütüldüğü kaydedilmiş, ancak soruşturma dosyasına avukatlar erişememişti. 4 günlük gözaltının ardından önce savcılığa çıkarılan oradan da tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 3 isimden İsmail Dükel adli kontrolle serbest bırakılırken, Müyesser Yıldız ve Baran tutuklanmıştı. Hakimlik, tutuklama gerekçesi olarak Türk Ceza Kanunu'nun 329'uncu maddesindeki 'devletin güvenliğine ilişkin bilgi ve belgeleri açıklama' suçunun işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesini göstermişti. Daha sonra Baran'nın etkin pişmanlıktan yararlandığı ve ruhsal hastalığı olduğu ortaya çıkmıştı. 9 Kasım’da yapılan ilk duruşmada gazeteci Müyesser Yıldız tahliye edilmiş, gazeteci İsmail Dükel hakkındaki adli kontrol şartı da kaldırılmıştı.