2017 yılında bir erkek tarafından yakılarak yaşamını yitirdiği iddia edilen kadının cinayet zanlısı 3 yıl sonra yakalandı

Şaver Cindi isimli kadını yakarak katlettiği iddia edilen cinayet zanlısı 3 yıl sonra yakalandı

Samsun'da 2017 yılında Fikret Cind tarafından yakıldığı iddia edilen ve tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra yaşamını yitiren kadının cinayet zanlısı Bursa'da gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, 2017 yılında evinde yangın çıkan 79 yaşındaki Şaver Cindi ağır yaralı olarak Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören yaşlı kadın, polise verdiği ifadede, eşinin cuma namazına gittiğinde Fikret Cindi'nin eve geldiğini ve para istediğini, olmadığını söyleyince kendisini darp ederek, üzerine ve etrafına benzin döküp ateşleyerek kaçtığını söyledi. Bunun üzerine ekipler, şüpheliyi aramaya başladı.

3 YIL SONRA YAKALANDI

İddiaya göre polis ekipleri şüphe üzerine bir yaya olan bir kişiyi durdurdu. İstanbul'dan Bursa'ya feribot ile geldiğini iddia eden şahıs, kimliği düşürdüğünü söyleyince şüpheli kimlik tespiti için karakola götürüldü. Burada yapılan araştırmalarda şüphelinin 6 suçtan aranması olduğu belirlenen Fikret Cindi olduğu ortaya çıktı. Cindi, gözaltına alındı. Cindi'nin İstanbul Kağıthane'de ikamet ettiği ve orada bir çay ocağında çalıştığı öğrenildi.

CİNAYETİ KABUL ETMEDİ

Zanlı karakoldaki işlemlerinin ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Gazetecilerin, "benzin dökerek diri diri öldürdüğünüz doğru mu?" şeklindeki sorusuna şüpheli, "Ben yapmadım, iddiaları kabul etmiyorum" dedi.

İHA