Savunma Bakanı: Orduda binin üzerinde kişiyle ilgili 'paralel' ihbarı var

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AKP hükümeti tarafından yolsuzluk soruşturmaları sonrasında paralel ilan edilen Fethullah Gülen cemaatinin ordu içinde kadrolaştığına dair ihbarlar alındığını ve bunun kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Yılmaz, "Kırmızı kitapta yer alan bir yapının milli ordu içinde ordu içinde yer alması kabul edilemez. Bu konuda hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır. Milli Savunma Bakanı: TSK'daki 'paralel yapılanma' iddiaları ile ilgili olarak binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar geldi" diye konuştu.

'KOMUTANDAN DEĞİL BAŞKA YERDEN TALİMAT ALIRSA...'
Ordunun vasfını değiştirmemek gerektiğine işaret eden Yılmaz, şu ifadeleri, kullandı; "Milli ordu vasfı nedir? Hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan bir yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan bir yapı varsa o zaman bu milli olma vasfını kaybeder."

Yılmaz ayrıca, Balyoz ve Ergenekon davalarının sonuçlanmasıyla 73 subayın göreve döndüğünü belirterek "Bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirilmesine gidecektir. Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Şura Üyeleri kendilerine, diğer aynı yaşta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti dikkate alarak bir değerlendirme yapacaktır" dedi.