Erdoğan Durkut, Selim Erdem ve Ramazan Selek, Mahmut Kazan ve İçişleri Bakan Yardımcı Muhterem İnce, Sayıştay üyeliğine seçildi. Muhterem İnce'nin AYM üyesi olarak atanması için Sayıştay üyeliğine aday olduğu iddia ediliyordu.

Sayıştay'a 5 yeni üye seçildi: Soylu'nun yardımcısı Muhterem İnce de listede

Türkiye Büyük Milelt Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Sayıştay'a 5 yeni üye seçimi yapıldı.

Sayıştay üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçildi.

Seçim sonucuna göre, meslek mensupları kontenjanından Erdoğan Durkut, Selim Erdem ve Ramazan Selek, Hazine ve Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjanından Mahmut Kazan ve diğer adaylar kontenjanından İçişleri Bakan Yardımcı Muhterem İnce, Sayıştay'ın yeni üyeleri oldu.

İNCE'NİN AYM ÜYESİ OLARAK ATANACAĞI İDDİA EDİLİYOR

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi olarak atanması için Sayıştay üyeliğine aday olduğu iddia ediliyordu. Kaymakamlıktan gelen İnce, 2009'dan bu yana İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde bürokrat olarak çalıştı. 1 Haziran 2016'da İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na, 8 Ağustos 2018'de ise İçişleri Bakan Yardımcılığı'na atandı. İlim Yayma Vakfı kurucuları arasında yer alan İnce, İçişleri Bakanlığı'nın kritik isimlerinden birisi.

MUHALEFET OYLAMAYA KATILMADI

CHP, HDP ve İYİ Parti, "Sayıştay Başkanlığına seçilecek adayların belirlenmesinde muhalefetin görüşünün alınmadığı, adayların belirlenmesinde hangi kriterlere göre hareket edildiğinin açıklanmadığı" gerekçesiyle oylamaya katılmadı.

AA