Sayıştay denetim raporları çürümeyi belgeledi: Tepeden tırnağa çöküş

HABER MERKEZİ

1-SAĞLIK BAKANLIĞI
ŞEHİR HASTANELERİ

Rant kapısı olarak nitelendirilen şehir hastaneleriyle kamunun milyonlarca lirasının çöpe atıldığına dikkat çekildi. “Yap- kirala – devret” modeliyle yaptırılan hastanelerde şirket tarafından temin edilmesi gereken tıbbi malzemelerin temin edilmediği belirtildi. Bakanlık ise aksayan işler için şirketlere yaptırım uygulamadı.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

2-EĞİTİM BAKANLIĞI
PERSONEL LİYAKATSİZ FATİH PROJESİ BATIK

Taşımalı eğitimden FATİH Projesi’ndeki başarısızlığa, görevlendirmelerdeki liyakatsizlikten destekleme kurslarının işlevsizliğine pek çok sorun sıralandı. “Asrın projesi” olarak lanse edilen FATİH’in atıl kaldığı, bakanlık atamalarının yüzde 70’inin liyakatsiz olduğu ve 138 bine ulaşan öğretmen açığının plansızlık nedeniyle kapatılamadığı kaydedildi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

3-AİLE BAKANLIĞI
118 BİN KIŞIYE USULSÜZ YARDIM

Bakanlık bütçesinden sisteme kayıtlı engelli raporu olmayan 95 bin 917 kişiye, raporu olan ancak gerekli şartları taşımayan 22 bin kişiye engelli aylığı ödendiği ortaya çıktı. Engellilere destek amacıyla yapılan ödemelerdeki sorunlara ilişkin şu tespit yapıldı: “Kayıtlı evi, arabası, arsası olanlara engelli evde bakım ödemesi yapıldığı görülmüştür.”

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

4 -GENÇLİK BAKANLIĞI
ALADAĞ FACİASINDAN DERS ÇIKARILMAD
I

Yangın algılama sistemi olmayan ve yangına dayanıklı kapısı bulunmayan konutların yurt binası olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Öğrenci yurtlarının tehlikeye davetiye çıkardığının belirtildiği raporlarda yurtların fiziki ve teknik altyapısının uygunsuz olduğu ve konut veya işyeri olarak planlanan ve yapılan binaların yurt binası olarak kullanıldığı tespit edildi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.