CHP'li Fikret Şahin, şehir hastanelerinde devasa kamu zararı olduğunu belirterek, "Sayın Sağlık Bakanı, komisyon toplantısı esnasında 'Sayıştay raporlarında bir kamu zararı yok' demiş olsa da Sayıştay'ın raporları Sayın Bakanı yalanlıyor" dedi.

"Sayıştay raporları Bakan Fahrettin Koca'yı yalanlıyor"

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastanelerinde devasa kamu zararı olduğunu ifade etti.

Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerin dün yapıldığını anımsatarak, son 3-4 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinin merkezinde devamlı olarak şehir hastanelerinin bulunduğunu söyledi.

Sayıştay'ın son 3 yılki denetim raporlarının ortak noktasını kamunun zarar etmesinin ve şehir hastanelerinin muhasebe işlemlerinin mevzuattaki hiçbir yönetmeliğe uymamasının oluşturduğunu belirten Şahin, "Yani hesabı, kitabı, kimin kime ne ödediği belli olmayan bir hastaneler sistemi. Sayıştay da bunun içinden üç yıldan bu yana çıkamamış durumda. Her ne kadar Sayın Sağlık Bakanı, komisyon toplantısı esnasında 'Sayıştay raporlarında bir kamu zararı yok' demiş olsa da Sayıştay'ın raporları Sayın Bakanı yalanlıyor" diye konuştu.

sayistay-raporlari-bakan-fahrettin-koca-yi-yalanliyor-954483-1.

Şahin, şehir hastaneleri için ödenen kira ve hizmet bedellerinden örnekler vererek, "Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var" dedi.

Şehir hastanelerinin özünde şirket hastaneleri olduğunu belirten Şahin, "Yani bunlar bir kamu-özel iş birliği projeleri değildir. Bunlar, AKP ve yandaş iş birliği projeleridir ve kamudan özel şirketlere para aktarmanın bir paravanı olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.