Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’a ilişkin 'SaBıKa Holding’ broşürü Cumhurbaşkanı’na hakaret sayıldı. CHP’li yedi isim bugün İstanbul Çağlayan’da ifade verdi.

SBK broşüründen Erdoğan’a hakaret çıkarttılar

HABER MERKEZİ

CHP'nin, tutuklu Sezgin Baran Korkmaz'a yönelik broşürü Cumhurbaşkanı'na hakaret sayıldı.

CHP, kara para aklama suçlamasıyla Türkiye ve ABD’de soruşturulan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili 'SaBıKa Holding’ başlıklı bir broşür hazırlamıştı. Sekiz sayfalık broşürde paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği ileri sürülen Avusturya'da tutuklu bulunan Korkmaz ve holdingine ilişkin bilgileri anlatılıyor.

Sekiz sayfalık broşürü dağıtan CHP üyeleri önce Ankara ve İstanbul’da polis tarafından gözaltına alınmıştı. Ardından da yedi kişi hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaretten’ soruşturma başlatıldı.

Haklarında başlatılan soruşturma neticesinde CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Cem Aydın, Beşiktaş İlçe Yöneticisi Seçkin Aybar, Beşiktaş İlçe Yöneticisi Cem Özçelik, Şişli Gençlik Kolu Başkanı Burak Aluçlu ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Buradayız, son günlerinizi bu uğraşlarla geçirmenizi hoş görüyoruz. Sinmek, korkmak yok. Gerçekleri halkımıza anlatmaya devam edeceğiz” dedi.