SDG sözcüsü Aram Henna, ABD liderliğindeki koalisyonla yürütülen ortak operasyonların tamamen durdurulduğunu söyledi.

SDG, ABD ile ortak operasyonları durdurdu

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin düzenlediği hava harekatının ardından bölgede ABD liderliğindeki koalisyonla yürüttükleri tüm ortak operasyonları durdurduklarını bildirdi.

Reuters'a konuşan SDG sözcüsü Aram Henna, 'koalisyonla tüm koordinasyon ve ortak mücadele operasyonları' ile 'düzenli olarak yürütülen tüm özel operasyonları' durduklarını kaydetti.

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada IŞİD'e yönelik operasyonların durmadığını ifade etmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby de 29 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Türkiye ya da başka bir ülke tarafından Amerikalıların hayatını riske atacak bir eylemi görmek istemiyoruz. Amerikan askerleri burada sahada ve SDG'ye destek veriyor" demişti.

SDG komutanı Mazlum Abdi ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin hava operasyonu nedeniyle gergin olduklarını' belirterek diğer ülkelerden daha güçlü açıklamalara ihtiyaçları olduğunu söylemişti.