SDG'den açıklama: Bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyon hazırlığına ilişkin açıklamada bulundu.

Rûdaw’a konuşan Bali, 'Güçlerimiz hazırlıklara başladı ve sınırda mevzilendi' derken, 'Elbetteki yeni gelişmeler beraberinde çok ciddi sorunlar getirecektir. Mevcut krizi daha da derinleştirecek. Sorunların çözümünü engelleyecek' ifadesini kullandı.

IŞİD’in de krizden istifade ederek saldırılar düzenleyebileceğini belirten Bali, IŞİD’in mensuplarının tutuklu olduğu cezaevlerine saldırabileceğini vurguladı.

Bali açıklamasına şunları ekledi;

'Karışık ve tehlikeli bir durum var. Biz de duruma göre tedbirlerimizi alıyoruz. Sınır savaşı olduğu zaman Suriye’nin topraklarını savunuyoruz. Suriye topraklarının savunulması da milli bir görevdir. İsmi ne olursa olsun her kendisini Suriye milliyetçisi olarak gören Rejim, muhalefet ya da DSG olsun bu toprağı savunmak herkesin milli bir görevidir. Türk işgaline karşı çıkmak için bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız.'

NE OLMUŞTU?

Erdoğan ile Donald Trump’ın önceki akşam yaptığı telefon görüşmesinin ardından Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için yeşil ışık yandı. Görüşme sonrası Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” denildi. Açıklamada, “Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı Işid’cilerden sorumlu olacak” ifadeleri yer almıştı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise katıldığı televizyon programında, Fırat'ın doğusuna yapılacak askeri harekat için “Nihayetinde savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah’ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.