Yandaş medyanın yayınlarına göre haber kaynaklarıyla yaptıkları telefon görüşmesi üzerine gözaltına alınan gazeteciler Yıldız ve Dikel’in avukatları, “Üç gün geçmesine rağmen dosya içeriğine dair hâlâ bir şey bilmiyoruz, gizlilik kararı devam ediyor” dedi

Sebepsiz gözaltı sürüyor

DİLAN ESEN

Gözaltı gerekçeleri hâlâ öğrenilemeyen Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in 3 gün boyunca ifadeleri dahi alınmadı. Yandaş Sabah gazetesinin, telefon görüşmelerinin ‘casusluk faaliyeti’ olarak gösterilerek gözaltına alındığını iddia ettiği gazetecilerin avukatları BirGün’e konuştu.

Dükel’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Avukat Semih Ecer, “Dosya içeriğine dair hâlâ bir şey bilmiyoruz, gizlilik kararı devam ediyor. Gizlilik kararı olsa dahi gözaltındaki kişiye ve avukatına verilmesi gereken belgeler verilmedi” dedi.

Prosedürde bir hukuksuzluk olduğuna dikkat çeken Ecer, hâlâ Sabah gazetesinin yayımladığı bilgilere sahip olduklarının altını çizdi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile korunan anayasal düzenin yok saldığını vurgulayan Ecer, şu ifadeleri kullandı: “Bu yapılan hukuki bir yanlıştır. Yanlıştan elbet bir yerden sonra dönülecek ama yaşananlardan ders çıkarılmıyor.”

SUÇ YARATMAK HUKUKİ DEĞİL

“Önemli olan düzeninin değişmesi ve hukuka uygun hareket edilmesi” diyen Ecer, “Casusluk ağır bir suçlama somut bir delil ortaya konulmalı ama böyle bir şey de yok. Gazetecilerin herkesle görüşmesi mümkün. Bir kişiyle görüştü diye suç yaratılması hukuki bir yaklaşım değil” şeklinde konuştu.

ATILI BİR FİİL YOK

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı ise hâlâ ilk günkü kadar bilgiye sahip olduklarını belirtti. Yıldız’ın üzerine atılı suça ilişkin de bilgileri olmadığına değinen Tokatlı, şu ifadeleri kullandı: “Atılı suç ne olursa olsun atılı bir fiil yok. Müyesser Hanım su içiyor ancak yemek yemiyor. Kendisi hakkında söylenen hiçbir şeyin gerçekle alakası olmadığını düşünüyoruz. Usul ve üslup noktasında algı operasyonu ve dosyanın yandaş medyaya servisiyle de FETÖ kumpası yapılıyor. Ancak şu noktanın iyi bilinmesi gerekiyor: Bu kumaştan bu elbise çıkmaz. Daha mantıklı bir şeyler uydurmaları lazım.”