Seçim kanunu komisyonda

HABER MERKEZİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun gündemle mesai yapacak. 15 maddelik seçim kanunu değişikliği teklifinin bu hafta Anayasa Komisyonu’nda ele alınması bekleniyor.

Genel Kurul’da, tüketicilerin korunmasına yönelik tedbirleri içeren yasa teklifi görüşülecek. Adalet Komisyonu’nda da, “kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenleme” ele alınacak. Siyasi partilerin haftalık meclis grup toplantıları da yapılacak.

Yarın Meclis Genel Kurulu’nda Tüketicinin Korunması’na ilişkin hazırlanan yasa teklifi görüşülecek. Teklife göre, ön ödemeli satılan konutların, sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Bu süre, sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçemeyecek.

Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici ve konut kredilerinde, tüketicilere ihtiyaç duymadıkları sigorta ile diğer yan ürün ve hizmetlerin, kredi kullanım şartı olarak sunulması sınırlandırılacak. Teklif ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi durumunda, teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira idari para cezası uygulanmasını öngörüyor. Teklifle ön ödemeli devre tatil satışı yasaklanacak.