Erdoğan, 2018 seçimlerinden önce Tarsus Kazanlı Kıyı Kesimi Turizm Projesi’nin temelini attı. Aradan 4 yıl geçti, tek bir çivi bile çakılmadı. Tesis kurulması hayal edilen yerlerde şimdilerde biraz beton ve biraz demir var.

Seçim şovu fiyaskosu

Abidin YAĞMUR

Tarsus-Kazanlı Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi, çeyrek asırdan fazla süredir Mersin kamuoyunun gündeminde. Turizm bölgesinin, golf turizmine açılması durumunda yeraltı sularının tükeneceği endişesiyle buna karşı çıkanlar da var, turizmi hareketlendireceği gerekçesiyle destekleyenler de.

Proje için 2010’da altı firmaya yer tahsisi yapıldı. Fakat söz konusu firmalar, bölgede hiçbir yatırım yapmadı. 2018’e gelindiğinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’nin temel atma törenini yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bu yatırımın bölge turizmi açısından kırılma noktası olacağını iddia etti, 5 bin kişiye de istihdam sağlanacağını öne sürdü. Ancak törenden sonra bölgede tek bir çivi çakılmadı. Turizm tesisleri kurulması hayal edilen bölgede bugünlerde biraz beton, biraz demir, bir de yurttaşların getirdiği arı kovanları bulunuyor.

YA YATIRIM YA İPTAL

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Engin, proje için devletten tahsis alan firmaların yatırımlarını gerçekleştirmesi çağrısında bulundu, “Ya yatırımları gerçekleştirsinler ya da tahsisleri iptal edilsin. Bu bölgeye yatırım yapacak birçok firma var” dedi.

‘GÖRMEDEN TEMEL ATTI’

Şantiye temelinin 2018’de yapılan seçimlerden önce Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Başkan Engin, şunları kaydetti: “Kendileri burayı görmedi, Tarsus’ta attı buranın temelini. Dileriz burayı yakından inceler ve tahsis sahiplerini buraya bir an önce gönderir ve onlarda yatırımlarına başlarlar. Mersin’de de bunu yapabilecek firmalar var. Çünkü böyle planlaması tamamlanmış alan hiçbir yerde yok.”