14 Mayıs seçimlerine Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak giren Sinan Oğan, seçimlerden önce kedisine yer vermediği için birçok kez eleştirdiği ve kapısının önünde protesto ettiği TRT’ye çıkarılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi
Seçimden önce TRT’yi protesto eden Sinan Oğan TRT’ye çıkarılıyor

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak girdiği 14 Mayıs seçimleri öncesinde kendisine yer vermeyen TRT’yi protesto eden Sinan Oğan, Erdoğan’a desteğinin ardından arzusuna ulaştı. Oğan, bu akşam TRT ekranlarına çıkarılıyor.

TRT Haber’de bu akşam çıkacağı yayını kişisel Twitter hesabından duyuran Oğan, “Bu akşam saat 22.30'da TRT Haber’de Fatih Çimen’in sunduğu ‘Birinci Sayfa’ Programı'nın canlı yayın konuğu olacağım” dedi.

TRT ÖNÜNDE PROTESTO GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Oğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde kendisine yer vermeyen TRT’yi protesto etme kararı almış bu bunu, “Bizlere yer verme zorunluluğu olmasına rağmen yer vermeyen TRT'yi protesto edeceğim” diyerek duyurmuştu.

Oğan, 25 Nisan günü Ankara’daki TRT Genel Müdürlüğü önüne giderek eylemini gerçekleştirmişti. Burada bir konuşma yapan Oğan, “Bizim vergilerimizle yayın yapan ama bize yer vermeyen TRT ekranlarından sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. RTÜK Kanunu’nu hiçe sayan, TRT Kanunu’nu hiçe sayan, TRT’yi keyfi bir şekilde yöneten, sabah akşam cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdiği halde cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı göstermeyen TRT ekranlarında şimdi seçim çalışmalarımı anlatacağım” demişti.

Oğan, daha bir ay önce yaptığı bu konuşmasında şu ifadeleri de kullanmıştı: “İletişim Başkanlığı bundan sonra iktidarın muhalefete karşı trolle besleyen ordusu haline dönmeyecek. TRT, biz buradayız. Bugün itibarıyla özgür ve eşit bir şekilde bize yayımlarınızda yer vermezseniz, muhabirleriniz bizim çalışmaları takip etmezse her gün gelip buradan yayın yapacağım. Sırada CNN Türk var, geliyoruz.”

Oğan, TRT, RTÜK ve Demirören Medya önünde tepkisini göstermesinin ardından Twitter hesabından da şunları yazmıştı:

“Bugün medyanın bize uyguladığı ambargoyu kaldırmaları için önce TRT ardından RTÜK ve sonra da Demirören Medya Grubu’na giderek kısa seçim vaatlerini açıkladım, durumu protesto ettiğimi bildirdim. Sonrasında CNN Türk Ankara temsilcisi ile görüştüm ve maalesef ki çok daha verimli bir görüşme gerçekleşmedi hem nezaket açısından hem de içerik açısından.

Ama merak etmeyin #OAnGeliyor medyada adaleti de biz sağlayacağız.”

TRT'NİN 41 GÜNLÜK PERFORMANSI

Sinan Oğan'ın çıkacağı TRT Haber, 1 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında muhalif isimlere sadece 32 dakika 23 saniye yer vermişti.

Bu tarihler arasında TRT Haber'de, Recep Tayyip Erdoğan 48 saat 45 dakika, Devlet Bahçeli 28 saat 53 dakika ve Mustafa Destici 45 dakika yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise sadece 32 dakika 23 saniye TRT Haber'de yer almıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ise TRT Haber'de yer almamıştı.