Ankara'da Altındağ İlçe Seçim Kurulu’nun ilçede görev yapan öğretmenlere sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklarına ilişkin belge imzalattığı ortaya çıktı

Seçime 3 yıl varken Ankara’da hazırlık: Öğretmenlere belge imzalatılmış!

Erken seçim olasılığı konuşulmaya devam ederken, Altındağ İlçe Seçim Kurulu’nun ilçede görev yapan öğretmenlere sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklarına ilişkin belge imzalattığı ortaya çıktı. CHP’li Kaya, “Seçime 3 yıl varken bu çalışma neden şimdi yapılıyor?” diye sordu.

dokuz8Haber'den Rabia Yılmaz'ın haberine göre; Seçim kurulunun, bölgedeki okullara, sandık kurullarında görev alacak isimlerin yazılmasını talep ettiği belgeler gönderdiği ortaya çıktı. Okullardaki tüm öğretmenlerin imzalamasının zorunlu tutulduğu belgeler, erken seçim olasılığını da yeniden gündeme taşıdı.

“ERKEN SEÇİM PLANI MI YAPILIYOR?”

“Yine baskın seçim hazırlıkları mı yapılıyor?” diye soran CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, dokuz8HABER’e şu açıklamalarda bulundu:

“Altındağ İlçe Seçim Kurulu, bu belgeyi bölgedeki tüm okullara göndermiş. Başka hangi bölgelerde bu belgenin gönderildiğini de merak etmekteyiz. Ama asıl merak ettiğimiz şey; önümüzde seçimlere 3 yıl gibi bir süre varken, bu çalışma neden şimdi yapılıyor? Bu belgeyi imzalaması istenen öğretmenin 3 yıl sonra orada olacağını nereden biliyorsunuz? Bunun araştırılması lazım.”

“AKILLARINDAN GEÇENİ KAMUOYUNA AÇIKLASINLAR”

İktidarın siyaseten iflas ettiğini ve bu hamlelerin bir erken seçimi işaret ettiğini aktaran Yıldırım Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çürüyen meyve dalda durmaz. İktidarın da dış politikada, eğitimde, ekonomide ve sağlıkta tüm politikaları çürüdü. Düşeceklerini gördükleri için mi baskın seçim adımı atıyorlar? Bunu açıklamalılar? Gizli saklı yapmaları doğru değil. Akıllarından geçen neyse kamuoyuna açıklamalılar.”

31 MART SEÇİMLERİ NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin iptal gerekçesinde ise şu ifadelere yer verilmişti:

“Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 4 üyesinin muhalefet şerhiyle birlikte 250 sayfayı bulan gerekçeli kararında, seçimin iptali için “seçim sonuçlarına müessir (etkileyici)” olay ve hal olarak, “Sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olması zorunluluğuna uyulmaması” gösterildi.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.