Seçime rekor bütçe

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD, 228 bin kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs koşulları, siyah yurttaşlara uygulanan polis şiddeti gündemleri ile başkanlık seçimlerine gidiyor.

3 Kasım’da yapılacak seçimler, yurttaşları Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden arasındaki tartışmalara odaklarken artan işsizlik, derinleşen ekonomik kriz ve yetersiz sağlık hizmetlerine çözüm önerileri yetersiz kalıyor.


HARCAMALAR ARTIYOR

Biden’ın seçim kampanyası, televizyon ve online reklamcılığa 51 milyon dolar harcandığını açıklarken Trump’ın seçim kampanyasında şu ana kadar 11 milyon dolar harcandı. Biden’ın rekor düzeye ulaşan seçim harcamalarının, Arizona ve Georgia gibi Cumhuriyetçi eyaletlerin ve Kuzey Carolina gibi çekişmeli seçim eyaletlerinin bulunduğu 12 eyalete daha akıtılması planlanıyor.

Biden, aynı zamanda, Teksas’ta 1 milyon dolarlık reklam kampanyası düzenlemeyi planlıyor. Seçim kampanyasında harcanan miktarın yaklaşık yüzde 90’ını 2016’da Trump’ın kazandığı eyaletlere harcayan Biden, kampanya bütçesinin yaklaşık yüzde 10’unu ise Minnesota, Virginia, Colorado, Nevada ve New Hampshire gibi çekişmeli eyaletlere harcaması bekleniyor.

FLORIDA KRİTİK

Öte yandan erken oy kullanma sistemiyle şimdiye kadar 71 milyondan fazla kişi oy kullanırken bu rekor sayı, 2016 seçimlerinde toplamda oy kullananların yarısından fazlasını oluşturuyor. Biden, seçim anketlerinde Trump’ın dokuz puan farkla önüne geçerken seçiciler kurulunda 29 oya sahip Florida eyaletindeki oyların belirleyici olması bekleniyor.