HDP Parti Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından ilk kez toplanacak. Abdullah Öcalan’ın mesajının da tartışılacağı Parti Meclisi’nin (PM), 23 Haziran seçimlerine ilişkin net tavrını bir bildirge ile açıklayacağı öğrenildi. HDP MYK, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından İstanbul seçimlerine dönük 31 Mart öncesi tutumun sürdürülmesini benimsedi. Merkez Yürütme Kurulu’nun, […]

‘Seçimlere yönelik tavrımızda değişiklik yok’

HDP Parti Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından ilk kez toplanacak. Abdullah Öcalan’ın mesajının da tartışılacağı Parti Meclisi’nin (PM), 23 Haziran seçimlerine ilişkin net tavrını bir bildirge ile açıklayacağı öğrenildi.

HDP MYK, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından İstanbul seçimlerine dönük 31 Mart öncesi tutumun sürdürülmesini benimsedi. Merkez Yürütme Kurulu’nun, “İmamoğlu’na desteğin sürdürülmesi” konusundaki görüş birliği, PM üyeleri ile paylaşılarak tartışmaya açılacak.

TAŞÇIER’İN AÇIKLAMALARI

HDP’de İstanbul seçimlerine yönelik resmi kararın kesinleşeceği PM toplantısı öncesi Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’in yaptığı açıklamalar sorulara yol açtı. Taşçıer’in, “Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP’ye verir” açıklamaları parti içinde rahatsızlık yarattı. Bazı parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin Taşçıer’e açıklamanın içeriğinin yanı sıra “zamanlama” konusunda eleştirilerde bulunduğu öğrenildi.

ÖCALAN’IN AÇIKLAMALARI

HDP PM toplantısında gündeme gelmesi beklenen bir diğer konu, İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’ın mektubu olacak.

Öcalan’ın “yeni bir çözüm süreci mi başlıyor” sorularına yol açan açlık grevlerine ve Suriye’deki çatışmalara dönük açıklamaları toplantıda ele alınıp tartışılacak. Toplantının ardından yayımlanacak PM sonuç bildirgesinde, açlık grevlerinin sona ermesi için tecridin kaldırılması talebi yinelenecek ve İmamoğlu’nun “demokrasi ittifakı çerçevesinde” destekleneceği kamuoyuna duyurulacak.

BİZİM TAVRIMIZ NET

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, dün gazetecilere yaptığı değerlendirmede, İstanbul seçimlerine yönelik tavırlarında bir değişiklik olmadığını belirtti.

Seçimlerde AKP-MHP blokunun karşısında olacaklarını ifade eden Kubilay, AKP’nin “Türkiye ittifakı” söyleminin yeterli kapsayıcılıkta olmadığını ifade etti. Kubilay, konuyla ilgili, “Bugün İstanbul kararı da bir kez daha göstermiştir ki sandıklardan çıkan sonuca saygı gösterilmiyor, irade gasp ediliyorsa yapılacak şey toplumsal meşruiyet ve demokratik siyaset zemini içinde kalarak kazanımları korumaktır” ifadelerini kullandı.