Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, "Geçmişte bu iktidarı tutkuyla desteklemiş bazı seçmenler Erdoğan’ın vaat ettiği şeyi başaramadığını ve artık miadını doldurduğunu düşünüyor. Türkiye’nin kötü yönetildiğine inanıyor ve bundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutuyor" dedi.

Seçmeni Erdoğan’ı sorumlu tutuyor

Önceki gün son anket sonuçlarını paylaşan Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, şimdi de sosyal medya hesabından AKP’nin eriyen oylarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kömürcü, "Geçmişte bu iktidarı tutkuyla desteklemiş bazı seçmenler Erdoğan’ın vaat ettiği şeyi başaramadığını ve artık miadını doldurduğunu düşünüyor. Türkiye’nin kötü yönetildiğine inanıyor ve bundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutuyor" yorumunu yaptı.

Kömürcü’nün paylaşımında önce çıkan maddeler şu şekilde:

Krizin Etkisi: "Bugün AKP ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemekten vazgeçen seçmenlerin önemli bir kısmı, ekonomideki kriz nedeniyle ya da daha doğru bir ifadeyle ekonomik krizin kendi yaşamları üzerinde yarattığı tahribata gösterdikleri tepki nedeniyle oy tercihlerini değiştirmiş durumda”

Hayal Kırıklığı: “AKP ve Erdoğan’a oy vermekten vazgeçen seçmenler içinde ikinci ve hiç de küçük olmayan bir küme, sadece ekonomik kriz ve bu krizin hayatlarına olumsuz yansımasına bakarak değiştirmiyor oy tercihini. Bu seçmen kümesi, ekonomik durumun ötesinde bir hayal kırıklığı yaşıyor”
Güven Vermiyor: “Buradaki temel eleştiri Erdoğan’ın yürüttüğü siyaset, liderlik tarzı, yönetim şekli ve yöntemlerine yönelik değil, artık bunların hakkını veremiyor olmasıyla ilgili. Aynı yöntemleri Erdoğan’dan daha iyi uygulayacağına inandıkları bir tek adama kolaylıkla oy verebilirler”

Toplumu Birbirine Düşürdü: “Erdoğan’ın temel siyasal strateji olarak belirlediği kutuplaştırma siyaseti altında, seçimi kimin kazanacağından bağımsız olarak Türkiye toplumunun bir arada yaşama, ortak bir gelecek hayal etme, yeniden bir toplum olma konusunda ciddi handikapları olduğunu görmek gerekir. Bu yüzden gücün tek elde toplanmayacağı, kontrol ve denge mekanizmalarıyla güçlendirilmiş daha katılımcı, daha çoğulcu bir yeni rejimin inşası en az seçimi kimin kazanacağı kadar önemli”

Güç Yozlaştırmamalı: “Yeni iktidarın yozlaşmaması, geçmiş dönemin hatalarıyla yüzleşilmesi ve gerçek anlamda çoğulcu bir yönetim anlayışının yerleşmesi için sadece ‘Altılı muhalefet’in değil, üçüncü bir ittifakın da Meclis’te güçlü ve etkili bir biçimde bulunması hayati önemde görünüyor”

YÜZDE 25’İ GEÇEMİYOR

Yöneylem Araştırma’nın son anketinde AKP’nin oylarının kararsızlar dağıtılmadan yüzde 23,5’e gerilediği görülmüştü. Kömürcü, AKP’nin CHP’nin arkasında kaldığı bir tablonun ‘kalıcılaştığını’ belirtmişti. Kömürcü, “AKP’nin yüzde 30’un altında oy alacağı ve birinci parti olma özelliğini yitireceği bir tablonun kalıcılaşmaya başladığı söylenebilir” ifadelerini kullanmıştı. Politika Servisi