Magazin ünlüsü Seda Sayan, siyasete değindiği konuşmasında İstanbul Sözleşmesini desteklediğini açıklarken, "Sayın Kılıçdaroğlu bizi bir yere davet etmiş de biz gitmemiş miyiz? Ben böyle bir davet almadım," dedi.

Seda Sayan: Kılıçdaroğlu bizi bir yere davet etmiş de biz gitmemiş miyiz?

TV 8'de yayınlanan 40 programında Julide Ateş'e konuk olan magazin ünlüsü Seda Sayan, siyasete de değindi.

Sayan, "Yandaş mısınız" sorusuna "Öyle algılanıyorum. Yandaş sanatçı muamelesi görüyorum. Bazen Cumhurbaşkanı yalakası diyenler de oluyor. Bunlar umrumda mı hiç umrumda değil! Bir Cumhurbaşkanı sizi bir davete çağırıyorsa, icabet etmelisiniz. Benim yakın olduğum sadece Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi değil ki. Ben Turgut Özal Beyefendiye de çok yakındım," dedi.

"Süleyman Demirel’le de çok yakındım," diyen Seda Sayan, "Bunlar konuşulmuyor, neden Recep Tayyip Erdoğan konuşuluyor? Size ülkenin Cumhurbaşkanı size bir davetiye göndermişse, bunu kabul edip oraya gitmenizin ne sakıncası var? Buna bu gözle bakanlar utanmalı bence. Tabii ki gideceksiniz. Yine çağrılayım yine giderim. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı da gitmedik mi?" ifadelerini kullandı.

"KAÇ TANE LİDER SAYDIM, HEPSİ GİTTİ"

Sayan şöyle devam etti; "Sayın Kılıçdaroğlu bizi bir yere davet etmiş de biz gitmemiş miyiz? Ben böyle bir davet almadım. Meral Akşener tarafından da böyle bir davet almadım. Biz davete gidiyoruz, devlet büyüklerinin davetine gitmemek bir saygısızlıktır. Oraya gitmek orada olmak, taraf olmak demek değildir. Bu yeni böyle bir abuk sabuk hale getirildi. Sanatçı kimsenin değildir. Politikacılar değişir sanatçı durur orada. Ben kaç tane lider saydım, hepsi gitti."

Sayan, İstanbul Sözleşmesi'ni de desteklediğini ve iptaline karşı olduğunu ifade ederek "Bu adamlar kravatını takıyor, mahkeme salonuna çıkıyor, hafifletici neden!!! Mahkemedeki görüntüsüymüş, böyle bir şey yok! Kadına şiddet uygulayan erkeğe, bunlara cevap hakkı bile verilmemeli! Gerekiyorsa Cumhurbaşkanına yalvaracağım gidip," dedi.