Suç örgütü lideri Sedat Peker, basın danışmanı Olur'un "tweetleri cahilliğimden attım" ifadesiyle ilgili avukatına "koruma içgüdüsü ile yaklaştığını, bu yönde ifade vermesini kendisinin istediğini" söyledi.

Sedat Peker'den, "tweetleri cahilliğimden attım" diye ifade veren Emre Olur'la ilgili açıklama

Suç örgütü lideri Sedat Peker’den, basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un emniyette verdiği "Tweetlerini cahilliğimden attım" ifadesiyle ilgili açıklama geldi.

Avukatı Ersan Barkın, Peker'le telefonda yaptığı görüşmeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şöyle anlattı:

'EMNİYETTE SANA KÖTÜ DAVRANABİLİRLER'

"Sayın Sedat PEKER ile biraz önce telefonla görüştüm. Gün içerisinde tutuklanan Sayın Emre Olur ile ilgili kendisini seven veya sevmeyen bazı çevrelerin yaptıkları yorumlardan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Emre Olur Abu Dhabi’den uçağa binmeden önce kendisi ile telefonla görüşmüş. Emre Olur’a 'Emniyette sana kötü davranabilirler. Bu yüzden, sosyal medya hesabımın Sedat PEKER tarafından kullanılmasının hukuken suç olduğunu değerlendiremedim, cahillik yaptım' demesini Emre Olur’dan kendisinin istediğini söyledi. Bütün dostlarına olduğu gibi Emre Olur’a da koruma içgüdüsü ile yaklaştığını, bu yönde ifade vermesini istediğini ifade etti. Ancak sosyal medyada ve bazı basın organlarında yapılan yorumları görünce açıklama yapma zorunluluğu hissettiğini söyledi.

'YANLIŞ YORUMLAR...'

Sayın PEKER’e neden böyle bir istekte bulundunuz diye sordum. 'Bedel ödenecekse en önde olmak isterim, alkış alınacaksa tüm dostlarım ortak olmalı. Bu felsefem nedeniyle yanlış yorumlamaya neden olacak bir durum ortaya çıktı' dedi. İfadesindeki bir kelimenin bu şekilde yorumlanması Emre Olur için de adil değil. Mevzunun nedeni cehalet değil de koruma içgüdüsü.

Bu arada Emre Olur’u cezaevinde ziyaret edecek meslektaşım da yarın ifade sürecine dair açıklama yapacağını iletti."

***

NE OLMUŞTU?

Hakkında "tehdit", "suçu ve suçluyu övmek", "hakaret", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "basit yaralama", "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından adli makamlarca aranan Olur, Tiran Havalimanı'nda gözaltına alınarak 18 Eylül'de Türkiye'ye getirilmişti.

Olur, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürülmüştü.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Emre Olur hakkında yapılan açıklamada ise, "Sırbistan’dan Arnavutluk Tiran’a geçeceği tespit edilen şahsın Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü, Arnavutluk Interpol’ü ve sayın içişleri bakanlarının kurduğu doğrudan temas sonucunda Tiran Havaalanı'nda 17.09.2022 günü saat 06.00’da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlanmıştır" denilmişti.