Sedat Peker hakkında Bakan Soylu’ya hakaret iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Peker'in avukatı İçişleri Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bilgi talep etti. Duruşma ertelendi.

Sedat Peker'e açılan 'Soylu'ya tehdit' davası başladı

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yayınladığı videodaki ifadeleri nedeniyle “iftira, hakaret ve tehdit” suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca ile Peker’in avukatı Ersan Barkın katıldı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre duruşmada söz alan Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkili hakkında iftira suçunun oluşabilmesi için dile getirdiği iddiaların gerçek olmadığının tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Müvekkilinin iddialarında geçen Sezgin Baran Korkmaz’ın 4 Aralık 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na girip girmediği ve Peker’e koruma tahsis edilip edilmediğinin İçişleri Bakanlığı'ndan sorulmasını talep etti.

'PEKER'İN İDDİALARI ARAŞTIRILSIN' TALEBİ

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan da Korkmaz adına sahte fatura düzenleme konusunda inceleme yapılıp yapılmadığının sorulmasını isteyen avukat Barkın, Bataklık soruşturmasında tutuklandıktan dört gün sonra serbest bırakılan Nevzat Kaya ve Yeniköy Motors soruşturması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bilgi talep edilmesini istedi. Avukat Barkın ayrıca iddialarda ismi geçen Mübariz Mansimov’un da tanık olarak dinlenmesini talep etti.

SOYLU'NUN AVUKATININ TALEBİ KABUL EDİLDİ

Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca ise davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi. Beyanların ardından mahkeme hakimi, avukat Kızılca’nın katılma talebini kabul ederken, Barkın’ın taleplerinin "Peker’in ifadesinin alınması sonrasında" değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sosyal medyada yayımladığı videolarla tartışma yaratan ve geçtiğimiz günlerde iddialarının araştırılması yönünde çağrı yaparak muhalefetten destek isteyen Peker hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine “iftira, hakaret ve tehdit” suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Peker, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Sezgin Baran Korkmaz'la ayın 4'ünde İçişleri Bakanlığı'nda görüştün mü? Resul Hor telefon açıp onu çağırdı mı? Ayın 5'inde bu adam yurt dışına neden kaçtı?” demişti.